A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Nem született gól az Újpest rendkívül alacsony színvonalú győri vendégjátékan a Borsodi Liga 24. fordulójában. A mérkőzésről sok mindent elárul, hogy a lelátón helyet foglaló nézők egy része a szünetben elhagyta a stadiont.

Borsodi Liga, 24. forduló, felsőház:
Győri ETO - Újpest 0-0
Győr, 1500 néző
vezette: Szabó Zs.
Győr: Sebők - Regedei, Böjte, Salamon, Kartelo - Peric (Bajevszki, 82.), Jäkl, Jovanovic (Hucika, 56.), Németh N. - Baumgartner, Herczeg
Újpest: Vlaszák - Szélesi (Tokody, 54.), Tamási, Juhár, Vanczák - Simek, Farkas (Tchur, 69.), Cseri (Simon, 77.), Rósa D. - Horváth, Kovács
kiállítva:Kartelo (34.), illetve Tamási (62.)
sárga lap: Kartelo (4., 34.), Herczeg (29.), Jovanovic (54.), illetve Farkas (6.), Tamási (18., 62.), Tchur (74.), Simon (80.), Juhár (90.)

Menetrend, eredmények/sport/magyarfoci/20020719aborsodi.html?pIdx=5Tabella/sport/magyarfoci/nb1/20030101focinezoliga0.htmlGóllövőlista/sport/magyarfoci/nb1/20030101focinezogollista0.html

12. perc: Baumgartner bal oldali szöglete után Böjte 11 méterről melléfejelt.

34. perc: Kartelo szándékosan beleütött a labdába, ezért megkapta a második sárga lapját is, s a játékvezető kiállította.

43. perc: Simek szépen ment el a jobb oldalon, középreadása után Tamási 10 méteres fejesét védte Sebők.

34. perc: Peric jobb oldali beadása után Baumgartner estében öt méterről lőtte fölé a labdát.

43. perc: Simek szépen ment el a jobb szélen, középre adása után Tamási 10 méteres fejesét védte Sebők.

53. perc: Egy győri előreívelésnél Vanczák kézzel beleütött a labdába, Szabó Zs. azonban nem látta a szabálytalanságot. Horváth Béla, a győriek technikai vezetője ezért reklamált, a játékvezető pedig elküldte őt a kispadról.

62. perc: Tamási a mezénél fogva visszahúzta Herczeget, amiért megkapta a második sárga, majd pedig a piros lapját is.

73. perc: Simek 12 méterről jobbról leadott lövését Sebők ütötte a léc fölé.

90. perc: Herczeg jobbról nagyszerű csellel játszotta magát tisztára, amikor Juhár a 16-os jobb oldali vonalánál buktatta őt. A szabadrúgás után Baumgartner 12 méterről tisztán lőhetett volna kapura, ám rosszul találta el a labdát.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Túlzás lenne azt állítani, hogy nagy lendülettel estek egymásnak a csapatok. Rengeteg rossz átadás és egyéb hiba jellemezte a játékot, így a szurkolótáborok győri és az újpesti oldalon is csendesen figyelték a történteket. Valamirevaló helyzet alig-alig alakult ki a kapuk előtt, így nem csoda, hogy izgalomra még sokáig semmi oka nem volt a fogyatkozó publikumnak. Az ETO akár csak egy héttel ezelőtt Debrecenben, ismét korán 10 emberre fogyatkozott.

Szünet után élénkebb lett az iram, nagyobb sebességre kapcsoltak a csapatok. Mintegy egyórányi játék után kiegyenlítődött az újpestiek létszámfölénye, ugyanis Tamási is a kiállítás sorsára jutott. Elsősorban a játék küzdőjellege dominált a mérkőzésnek ebben a szakaszában is, a labdarúgás szépségeiből keveset vonultattak fel a csapatok.

Papp Győző

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!