Vágólapra másolva!
A gólnélküli döntetlennel végződött Ferencváros-Debrecen bajnoki labdarúgó mérkőzést követően, amely eredménynek köszönhetően a zöldek elveszítették a bajnoki címet, a feldühödött szurkolók megostromolták az Üllői úti székházat. A mérkőzést követően Szentes Lázárt, a DVSC vezetőedzőjét olyan súlyosan bántalmazták, hogy kórházba kellett szállítani.

A találkozó lefújását követően a kudarcélményt okozó játékosok ugyan gyorsan bemenekültek az öltözőbe, de a biztonságiak egy idő után már nem tudták feltartóztatni a tajtékzó tömeg egy részét, így többen bejutottak a klubszékházba.

A kint maradók egy része néhány, az MTK-t szidalmazó rigmus közben szétszedte a kaput, míg a többség könnyeivel küszködve kétségbeesetten a gyepre telepedett. A találkozónak és így a bajnoki álmoknak hiába volt már több mint negyedórája vége, a szurkolók többsége a stadionban és a játéktéren maradt. A fanatikus kisebbség mindvégig részben antiszemita, részben a klubtulajdonost gyalázó jelszavakat skandált.

Az MTV Híradójának információja szerint a feldühödött szurkolók a lefújás után súlyosan bántalmazták Szentes Lázárt, a vendégek vezetőedzőjét, valamint Tököli Attilát, a hazaiak válogatott csatárát a gólnélküli döntetlennel végződött Ferencváros-Debrecen mérkőzésen. Az MTI úgy tudja: a lefújást követően a pályára berohanó drukkerek egy csoportja hátulról leütötte a debreceni vezetőedzőt, Szentes Lázárt, akit - miután földre került - meg is rugdostak. A magukról megfeledkezett szurkolók vesetájékon találták el a szakembert, akit a mentők kórházba szállítottak.

Este fél tízig hét embert vettek őrizetbe a találkozót követő gyújtogatással és dobálással kapcsolatban - tudta meg a HavariaPress. A helyszínről kapott információk szerint az Üllői úti stadion teljes környékét üvegcserepek borítják, és a mindenütt érezhető könnygázszag járul hozzá a kialakult ostromállapothoz.

A pályán a meccs után kezdődött tömegverekedés után a tömeg gyújtogatni kezdett a környéken. A népligeti trolibusz-végállomáson a pavilonok között több hirdetőoszlopot gyújtottak fel a megvadult szurkolók. A tűz oltásához kivonult tűzoltókat és autójukat kővel, üvegekkel dobálják a tömegből, a tűzoltók nem tudnak nekikezdeni a munkának. Egy tűzoltó már a megérkezésük utáni néhány percben megsérült az arcán.

Forrás: MTIForrás: MTI
Kriston Attila menekül a "rajongók" előlBotrány az Üllői úton


A rohamrendőrök földre teperték a dobálókat, megkezdődtek az előállítások. A legutolsó állapot szerint az örjöngő szurkolók továbbra is veszélyeztetik a tűzoltók testi épségét, de támadják a rendőröket is, utoljára egy szemeteskukát dobtak át az úttesten a rohamrendőrök közé.

Az Üllői úti futball-háborúról a helyszínről tudósító újságírók közül a késő esti információk szerint hárman is megsérültek brutális támadások következtében. Az első egy napilap fotósa volt, ő a száján sérült meg. Az egyik kereskedelmi televíziócsatorna operatőrét törött üveggel dobták meg, csuklója az ütőér közelében sérült meg,. egy másik fotóst már este háromnegyed tizenegykor verték meg a már feloszlott tömegből ottmaradt lézengők. Az arcába ütöttek, majd hátbarúgták és az ekkor már menekülni kezdő fiatalembert csak az mentette meg, hogy az eseményeket észlelő egyik rendőrautó lefékezett mellette.

Mindent egy helyen az Eb-ről