Vágólapra másolva!
Egyelőre nagyobb változás nem történt a ZTE keretében, jóllehet a csatár Faragó István Békéscsabára, a kapus Turi Géza pedig a Videotonhoz igazolt, ugyanakkor még három kulcsjátékos, Urbán, Kenesei és Vincze Ottó helyzete is bizonytalan. Amennyiben velük kapcsolatban olyan ajánlat érkezik, amely megfelel a zalai vezetők elképzeléseinek, mehetnek, ez esetben pedig a pótlásukról is gondoskodni kell.

- Mennyire elégedett az eddigi edzésmunkával és a felkészülési meccsekkel? - kérdeztük Bozsik Péter vezetőedzőt.
- A felkészülés harmadik hetét kezdtük el, s a gyakorlásokon jó hozzállást tapasztalok a játékosoktól, azaz ezen a téren nincs gond. A három edzőmeccsünk közül az egyiket, igaz, gyengébb képességű ellenféllel szemben megnyertük, majd az Újpesttől 1-0-ra, az osztrák Admira Wackertől 2-0-ra kaptunk ki. Ezeknek az eredményeknek sem tulajdonítok különösebb jelentőséget, elvégre a bajnokságra szükséges formába lendülnünk, mostanában a munkán van a hangsúly.

- Jelenlegi keretükből távozhat még valaki?
- Jelentősebb mozgás már nem várható, persze, ha Urbán, Kenesei és Vincze Ottó iránt komoly érdeklődő jelentkezik, vezetőink nem zárkóznak el a tárgyalások elől. Amennyiben pedig valamelyiküket elviszik, a helyükre is megvannak a vezetők jelöltjei, de erről még korai lenne beszélni.

- Turi távozásával és a büki Varga Zoltán leigazolásával a kapuskérdés is lezárult?
- Egyértelműen. Varga és Bardi egyaránt bravúrkapus, remélem, közöttük egészséges versenyhelyzet alakul ki, ami a csapat eredményességét is elősegíti.

- A tavalyi kudarc után idén minimális elvárásnak tekintik az első hatba kerülést?
- Ez a terv mindenképpen teljesíthető, ám ehhez az elmúlt szezon következtéseit mindenkinek le kell vonnia. Kizárólag maximális koncentrálással lehetünk eredményesek, a múltból ugyanis soha nem lehet megélni.

- Végezetül mi igaz abból, hogy megromlott a viszonya Keneseivel?
- Örülök, hogy szóba hozta ezt, mert az az ügy csak egy mesterségesen felszított tüzecske volt. Keneseivel minden további nélkül ugyanúgy tudok együtt dolgozni, mint eddig.

Bánki József

Mindent egy helyen az Eb-ről