Vágólapra másolva!
Április 25-én a ZTE Rt. vezetése úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg Bozsik Péter vezetőedző szerződését a labdarúgócsapat élén, kedden azonban Lang József elnök bejelentette, újabb kétéves megállapodást kötöttek a szakemberrel.

Az alsóházi rájátszásban jól szerepelt a ZTE, a hetedik helyen végzett, ezért a május 27-én, a részvénytársaság közgyűlését követően felálló új igazgatótanács úgy döntött, hogy ismét vegyék fel a kapcsolatot a szakvezetővel. A megbeszélések eredményre vezettek, így a tréner újabb két évig Zalaegerszegen marad.

"Az utóbbi hetekben már benne volt a levegőben, hogy nem kizárt a maradásom" - kezdte Bozsik, majd hozzátette: "Az elmúlt időszakban a vezetőkkel alaposan átbeszéltük a csapat szereplését, a buktatókat és a sikereket egyaránt. Nyilván sokat nyomott a latban a maradásom mellett, hogy bár az alapszakasz végén nem sikerült a felsőházba kerülnünk, a játékosok mégis becsülettel végigküzdötték a rájátszást, majd magabiztosan szerezték meg a hetedik helyet, ami a tavalyi bajnoki cím után egyértelmű kudarc, jelen helyzetünkben azonban dicséretre méltó."

Kérdésünkre, hogy a szurkolók tömeges kiállása személye mellett mennyiben segíthette a vezetőket a döntésükben, a tréner így felelt: "Nagyon jólesett a szurkolók szeretete, ám meg nem tudom mondani, ez mennyire befolyásolta a klub vezetőit, amikor az újabb ajánlatukat megtették."

Végezetül, hogy az újabb kontraktussal érez-e elégtételt a korábbi megnyilatkozásokat illetően, illetve milyen változások várhatók a keretben, Bozsik Péter ezt mondta: "Elégtételt egyáltalán nem éreztem, hiszen az utóbbi hetekben fokozatosan közeledtek az álláspontjaink, tehát valahol várható volt, hogy maradok, aminek örülök is. A játékosállomány változásairól sem tudok még nyilatkozni, mivel velem együtt a játékosok is szabadságon vannak, s csak június 23-án találkozunk újra, amikor is kezdődik a felkészülés a következő szezonra."

Ettől függetlenül a ZTE vezetői már javában készítik elő a csapat felkészülési programját, és híreink szerint egyelőre az biztos, hogy Vincze Ottó távozik. A Bundesligát is megjárt középpályásnak külföldi és hazai ajánlatai is akadnak, ám mivel a ZTE-hez érvényes szerződés köti, az érdeklődőknek előbb a zalai klubbal kell megegyezniük Vincze leigazolásáról.

Bozsik Péter vezetésével a csapat a 2001-2002-es idényben fennállása során először megnyerte a bajnokságot, a Bajnokok Ligája selejtezőjében pedig 1-0-ra legyőzte a Manchester Unitedet. A következő két esztendő során a cél az első hat közé kerülés és a nemzetközi szereplés.

Bánki József

Mindent egy helyen az Eb-ről