Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Liga fegyelmi bizottsága a május 30-án rendezett Ferencváros-Debrecen NB I-es mérkőzés után történt szurkolói rendbontás ügyében pénteken úgy döntött, hogy az FTC soron következő három hazai találkozóját zárt kapuk mögött köteles lejátszani. Emellett a testület szeptember 14. és december 14. között megvonta a zöld-fehér csapattól a pályaválasztói jogot.

A klubot továbbá 40 millió forintra büntették. Szeiler Józsefnek, az FTC Rt. vezérigazgatójának egymilliót kell fizetnie, és péntektől szeptember 25-ig mindennemű sportvezetői tevékenységtől eltiltották.

A fegyelmi bizottság június 10-én december 31-ig tiltotta be az Üllői úti stadiont, az FTC-t 4 millió, Szeilert 3 millió forintra büntette. A fellebbviteli bizottság azonban július 17-én úgy határozott, az FTC-nek csak három bajnokit kell otthon nézők nélkül lejátszania, s Szeiler büntetését egymillióra csökkentette. A klubra első fokon kiszabott 4 millió forintos büntetést 5 millióra emelte.

Hétfőn az MLL elnöksége rendkívüli ülésén megsemmisítette a fellebbviteli bizottságnak a Ferencvárossal, valamint Szeiler Józseffel szembeni határozatait, s a fegyelmi bizottságot új eljárás lefolytatására kötelezte. A mostani határozat ellen 15 napon belül fellebbezhet az FTC, de ennek halasztó hatálya nincs.

Mindent egy helyen az Eb-ről