Vágólapra másolva!
Immáron klubcsapatában, a Benficában készül a szombati Guimares elleni bajnokira Fehér Miklós, a magyar válogatott szlovéniai gólszerzője. Mellesleg a magyar csatár, meglehet, éppen ennek a találatnak köszönhetően a kezdő tizenegyben kap helyet Camacho tréner együttesében a hét végi bajnoki mérkőzésen.

- Zahoviccsal együtt utaztak vissza Lisszabonba? - kérdeztük Fehért.
- Nem, mert ő egy későbbi géppel érkezett, mindenesetre a csütörtök délutáni edzésen már mindketten részt vettünk. A meccsről pedig közvetlenül a lefújás után beszélgettünk, ő mérges volt a kiállítása miatt, amit megértettem, hiszen Zahovic egyáltalán nem durva futballista, persze pillanatnyi kihagyása okán jogosan villant a piros lap. Profi lévén azonban gyorsan túltette magát a történteken, és már a következő fellépésekre koncentrált, azt a ziccert azonban nem hagyta ki, hogy ne jelezze nekem, mennyire örül a győzelemnek. Én erre mindössze a gólomat tudtam felhozni érvként, aminek tényleg örültem, kár, hogy ezzel sem tudtuk kicsikarni legalább a döntetlent.

- A lisszaboni sasoknál milyen a kapcsolata szlovén futballistával?
- Erre könnyű a válasz, a legjobb barátom. Általában sokat beszélgetünk országaink helyzetéről, ráadásul ő nagyon szereti Magyarországot, s többször járt is nálunk.

- Ön mikor szerzett ezt megelőzően legutóbb gólt a válogatottban?
- Tavaly, Fehéroroszország ellen, vagyis éppen ideje volt, hogy a hálóba találjak.

- Portugáliában milyen visszhangja volt a szlovéniai mérkőzésnek?
- Meglepően nagy terjedelemben számoltak be róla az újságok, a tévé pedig hosszabb összefoglalót sugárzott a meccsről. Mindez valószínűleg azért történt, mert Zahovic és én is a Benficában futballozunk, a lényeg azonban, hogy a látottak, pontosabban a gólom növelte az ázsiómat Portugáliában. No meg bízom abban, hogy a válogatottnál is, hiszen nagyon szeretnék pályára lépni a lettek és a lengyelek elleni Eb-selejtezőkön is. Régen álltunk ugyanis ilyen szép siker kapujában, s a magyar szurkolók is megérdemelnék, hogy mindkét meccsünket megnyerjük, amivel minimum a csoport második helyén végezhetnénk.

- A Benficánál Camacho mester továbbra is csereként számít a játékára?
- Nem biztos, hiszen, ha minden igaz, a szombati Guimaraes elleni bajnokin kezdő leszek. Legalábbis az újságok ezt írták, de Camacho szavaiból is azt vettem ki, hogy ezúttal az első perctől kezdve számít rám.

Bánki József

Mindent egy helyen az Eb-ről