Vágólapra másolva!
Tíz év után a szerdai, Tatabánya elleni Magyar Kupa-mérkőzésen tért vissza a ZTE kispadjára Mihalecz István. A klub korábbi labdarúgója az öt bajnoki vereség után lemondott Bozsik Péter helyét foglalta el a zalai kispadon, és az új tréner szerint nehéz időszak vár rá és a csapatára.

- A tatabányai kupameccsen, amelyen a hajrában szerzett gólokkal 2-0-ra nyert a ZTE, milyen tapasztalatokat szerzett, többet várt, netán annyit, amennyit mutattak a játékosok? - kérdeztük Mihalecz Istvánt.
- Ezúttal nem volt különösebb elvárásom, kizárólag a továbbjutás kiharcolása. Mindez, ha nyögvenyelősen is, de sikerült. Később persze, amikor jobban tisztában lehetek a futballisták tudásával, magasabbra kell emelnünk a mércét.

- Mégis, első benyomásai alapján, elsősorban miben kell fejlődnie az együttesnek?
- Mindenben. Például védekezésben, dinamikában, rámenősségben és a párharcokban. Erőszakosabban kell futballoznunk a jövőben, ha eredményesek akarunk lenni.

- A korábbiakhoz képest átalakítja a csapat játékrendszerét?
- Ezt még nem tudom. Ehhez előbb meg kell ismernem a játékosok képességeit. Próbálunk majd mást játszani, mint eddig, ám ha nem lesznek meg a labdarúgók adottságai ehhez, lemondok erről az elképzelésemről. A csapat jelenlegi helyzetében ugyanis az eredményesség a legfontosabb.

- Milyen érzésekkel várja azt, hogy tíz év után újra a ZTE edzője lett, s éppen a Pécsett futballozó fia ellen tér vissza a zalai kispadra?
- Ez valóban a sors iróniája. Ugyanakkor ezen a meccsen is túl kell lennünk, méghozzá győzelemmel. Ezúttal nem leszek tekintettel a gyerekre, hiszen a ZTE számára nagyon fontos a három pont begyűjtése.

Bánki József

Mindent egy helyen az Eb-ről