A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Miután visszakapta korábban levont hat pontját, az élre állt a Ferencváros labdarúgócsapata, amely immáron listavezetőként látogat a Videotonhoz a 13. forduló rangadóján. Izgalmas soproni mérkőzés vár az Újpestre, a kupabravúr után Szombathelyen lép pályára a Debrecen.

A Fradi a pontlevonósdi előtt még csupán a hetedik helyen szerénykedett, ám a csütörtöki döntéssel azonnal a tabella élére ugrott. A Videoton a negyedikről az ötödikre lépett ezzel vissza, ám kétségtelen, a két együttes székesfehérvári mérkőzése jelenti a forduló legrangosabb összecsapását. A Vidi - a Haladás, valamint a Debrecen mellett - még veretlen hazai pályán, a zöldek viszont tíz éve nem kaptak ki a Sóstói-stadionban, ahol utoljára 1993. november 27-én veszítettek a Vidi ellen (1-3).

Azóta 9 alkalommal találkozott a két együttes Székesfehérváron: hatszor a Fradi nyert, míg háromszor döntetlennel végződött a mérkőzés. Garami József vezetőedző két ok miatt lehet gondban: a keddi edzésen combsérülést szenvedett Balog Zoltán állapota nem javult, s kérdéses a sarkát fájlaló Gera szereplése is. A hazaiaknál légiósfronton vannak problémák: Panticot múlt heti kiállítása miatt egymérkőzéses eltiltással büntették, míg Vochin és Medved sérült.

Az Újpest Sopronba látogat, Vanczák és Szélesi eltiltás, Cseri, Róth, illetve Urbán sérülés miatt marad ki. Mezei György vezetőedző abban még bízhat, hogy talán Tokody vállalni tudja a játékot. A hazaiaknál Baumgartner nem egészséges.

Érdekes mérkőzés vár a Szalonikiben bravúrdöntetlent elérő Lokira, amely a Haladás vendégeként lép pályára. A hajdúsági csapatban kulcsjátékosok hiányoznak majd, hiszen az eddig is sérült Máté, valamint Madar Csaba mellett valószínűleg idén már nem léphet pályára Szekeres sem, aki a PAOK ellen belső oldalszalag-szakadást szenvedett. Sándor Tamás eltiltását tölti. A szombathelyiek a győri 6-0-s vereséget szeretnék feledtetni, a klub komoly büntetése után a felzárkózást a Rohonci úton kell megkezdeni. Bozsik Péter számára nem könnyű a feladat, csatárposzton jelenleg két labdarúgó, a brazil Edivaldo és Nagy Sándor áll rendelkezésére. Tüske Roland és Kincses Péter ugyan már megkezdte a munkát, de reális esély csak előbbi játékára van. Somfalvi Csabára ráadásul eltiltás miatt nem számíthat a szakvezető.

Több játékosát nélkülözi az MTK is, amely a Zalaegerszeget fogadja. Halmai térdsérülése miatt már csak tavasszal léphet pályára, Juhász három sárga lapja miatt kényszerül a lelátóra. Nem teljesen egészséges Komlósi, Molnár és a brazil Silva sem, Zabos talán már játszhat.

Az ETO ezúttal Siófokon meccsel, ahol az idegenbeli mérlegen (is) szeretne javítani: az eddigi hat mérkőzés közül ugyanis mindössze egyet nyert meg, s ötször vesztett, ráadásul három rúgott gól mellett 11-et kapott. A hazaiaknál mindenki bevethető, a Balaton FC együttesében Csernyánszki kapus combizma rendbejött, s a védelemben Juhász is meggyógyult. Nyolc hét óta először edzett a csapattal Hegedűs, aki talpizom-húzódáson van túl, a hét végén akár a kispadra is leülhet.

A Pécs Békéscsabára látogat, ahol az eddigi tizenkilenc élvonalbeli összecsapása során tízszer is vereséget szenvedett és csupán öt győzelmet ért el - utoljára az 1995-1996-os bajnokságban (1-2). A legsúlyosabb vereséget 1993 őszén, az 5. fordulóban szenvedte el a Pécs Békéscsabán, akkor a Regős - Bódog, Zare (Fehér Cs.), Braun, Vókó - Dienes, Rózsa, Csizi - Kocsis II., Lengyel, Azoitei összetételű csapat 5-0-ra kapott ki.

A hazaiaknál Paróczai és Szabó sérülés miatt nem léphet pályára, de kérdéses Bánföldi szereplése is. Faragó szerződését felbontották, így a labdarúgó már el is köszönt a Viharsaroktól.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!