A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Hazai pályán szenvedett megsemmisítő vereséget a Santander csapata a spanyol labdarúgó-bajnokság hétközi fordulójának csütörtöki záró napján. Az eddig remekül teljesítő Racingot a Sevilla ütötte ki, míg a nap másik összecsapásán a Zaragoza 0-2-ről mentett pontot a Bilbao ellen.

Biztosan nem ilyen estéről álmodott az El Sardineróba kilátogató 11 ezer néző, hiszen a Piterman háttérbe vonulása után szárnyaló Santander a hatodik helyről vágott neki a 14. fordulónak. A vendég Sevilla viszont - bár emlékezetes meccsen lefocizta a pályáról a Real Madridot - a kiesőzóna közvetlen közelében tartózkodott. A papírforma tehát hazai sikert ígért, azonban a mérkőzés teljes egészében a vendégek elképzelése szerint zajlott le.

Baptista már a 13. percben vezetéshez juttatta a Sevillát, majd Dario Silva és újra Baptista következett, így a szünetben már 3-0-ra vezetett a vendégcsapat. A második félidő első percében aztán az Arsenal által is megkörnyékezett ifjú karmester, Reyes is betalált, ezt követően a hazaiak pedig már nem tudtak újítani.

A nap másik összecsapásán a Bilbao korán kétgólos előnyhöz jutott Zaragozában, azonban a hazaiak házi gólkirálya, David Villa duplázott, így megmentette az egyik pontot az 1995-ös KEK-győztes számára.

Primera División, 14. forduló:
Real Zaragoza - Athletic Bilbao 2-2 (1-2)
gól:
Villa (28., 46.), illetve Yeste (12.), Tiko (26.)

Racing Santander - Sevilla 0-4 (0-3)
gól:
Baptista (13., 45.), Dario Silva (22.), Reyes (46.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!