Vágólapra másolva!
Ahogy azt várni lehetett, pénteken az FTC Rt. közgyűlésén lemondott a korábbi igazgatóság és a felügyelőbizottság is. Ezek után elfogadták az új összetételű igazgatóságot, amelybe a Ferencváros és a Celladam-csoport 2-2 főt, míg a Westel 1 főt delegált.

Az új vezérkar tagjai: Furulyás János, az FTC elnöke, Debreczeni István, az FTC tekeszakosztályának első embere, Kovács Ádám, a Celladam-csoport vezetője, dr. Horváth Gábor, ugyancsak a Celladam részéről, továbbá dr. Hermény Csaba, a Westel képviseletében.

Az igazgatósággal együtt a felügyelőbizottság is átalakult, amelybe a Celladam-csoportból dr. Ütő István és Gelencsér István, míg a Fradi részéről Tatár Imre került be, utóbbi annak idején hosszú évekig volt elnöke a testületnek. A közgyűlés áldását adta arra is, hogy 300 millió forintos tőkeemelést hajtsanak végre az FTC Rt.-ben.

Említett testületek pénteken meg is tartották alakuló ülésüket, amelynek végén kiderült: az Rt. igazgatóságának elnöke Furulyás János, míg a felügyelőbizottságé dr. Ütő István lett.

A zöld-fehér klub és immáron az FTC Rt. elnöke, rögtön az alakuló ülés után fontos bejelentéseket is tett. "Szeretnénk kiegyenlíteni a játékosok felé a tartozásokat, ezen összegek átutalásáról már határoztunk is. Döntöttünk továbbá arról is, hogy megfellebbezük a liga fegyelmi bizottságának újabb ítéletét, amelyben a súlyos pénzbüntetés mellett hatpontos levonással sújtották a csapatot. A futballcsapattal kapcsolatban egyetértettünk abban, hogy a játékosok és a szakmai stáb is dicséretet érdemel, hiszen az ismert körülmények között jól teljesített az együttes."

A ferencvárosi elnök szavai alapján tehát nem várható váltás a kispadon, Nyilasi Tibor azonban ettől még szerepet vállalhat a szakosztálynál, elvégre Kovács Ádám kifejezett kérése volt, hogy térjen vissza az Üllői útra. Nyilasi személye ugyanis a zöld-fehér elöljárók szerint összetartó erővel hatna a Fradi-táborra.

Bánki József

Mindent egy helyen az Eb-ről