A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A teremtorna döntője mellett természetesen főként a bajnokság tavaszi idényére és az FC Bruges elleni UEFA-kupa fellépésre készül a tabella harmadik helyén telelő DVSC. Szentes Lázárral, a Loki vezetőedzőjével a felkészülésről és a közeli tervekről beszélgettünk.

- Már bajnoki ritmusban edzenek?- kérdeztük a debreceni szakvezetőt.
- Még nem, mivel az időjárás miatt nem igazán tudtunk nagypályán tréningezni. Az elmúlt hetekben erdei futás szerepelt a programban, továbbá teremben és futófolyosón edzettünk.

- Utóbbi a dinamizmust hivatott elősegíteni?
- Igen, ám korábban is így készültünk, mivel szerintem elsősorban ezen a téren van lemaradása a magyar labdarúgóknak a nyugat-európai csapatokkal szemben.

- UEFA-kupa ellenfelüket, az FC Bruges együttesét mennyire sikerült ez idáig feltérképeznie?
- Vannak kazettáink a belga csapatról, persze személyesen is legalább kétszer megnézzük őket, azaz a február végi fellépésig abszolút képben leszünk riválisunkat illetően.

- Eddigi ismeretei szerint milyen stílusra kell felkészülni a belgák ellen?
- A skandinávra, már csak azért is, mert norvég az edzőjük. Éppen emiatt igyekszünk az északi stílusnak megfelelő edzőpartnerekkel, például svéd vagy norvég csapatokkal megmérkőzni február első heteiben. Mindez azért is lenne fontos, mivel az FC Bruges keretében 185 centiméter a játékosok átlagmagassága, vagyis a fejpárbajokra mindenképpen fel kell készülnünk. Fontos, hogy már az első mérkőzésre felpörögjünk, hiszen velünk ellentétben a belgák már több fordulón túl lesznek.

Ahogy korábban is történt, előbb Szentes első számú segítője, Kondás Elemér utazik Belgiumba, hogy megfigyelje az FC Bruges együttesét. A hajdúsági pályaedző a hét végén Szilágyi Sándor cégvezetővel együtt a helyi derbit, az FC Bruges-Cercle Bruges találkozót tekinti meg, majd Szentes Lázár a februári St. Truiden elleni bajnokit nézi meg élőben.

Addig persze a Loki is több edzőmeccset játszik, például a Temesvár, a Nyíregyháza és a Szolnok csapataival. Utóbbira a debreceni Főnix-csarnokban rendezendő teremdöntő első napján, azaz január 31-én kerül sor, ami szintén jelzi, a DVSC elsősorban a nagypályás feladatokra koncentrál.

Bánki József

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!