Vágólapra másolva!
Az elmúlt héten a topligák közül csak Olaszországban és Spanyolorszában rendeztek bajnoki fordulót, míg Franciaországban és Angliában a kupában léptek pályára a csapatok. Álomcsapatunkban mind a négy országból kerültek be játékosok, de a legtöbb focistával a hispán élvonal képviselteti magát, a Primerából négyen szerepelnek a tizenegyben.
Christophe Revault (francia, Toulouse FC): A toulouse-i gárda egy másik élvonalbeli együttese, a Nice-szel került össze a Francia Kupában, és a két csapat összecsapása nem hozott gólt, ami elsősorban a két kapusnak volt köszönhető. A tizenegyes-párbajban aztán a hazai portásból lett hős, Reavult kiütötte a nizzaiak utolsó büntetőjét, és ezzel továbbjuttatta csapatát.
Daniel Alvés (brazil, Sevilla FC): A brazil labdarúgás futószalagon szállítja a jobbnál jobb szélsőhátvédeket, és a legutóbbi a sorban a Sevilla jobbhátvédje, Daniel Alvés. A legutóbbi ifivébé egyik legjobbja az elmúlt héten is remekelt: az Atlético Madrid elleni kupameccsen és a Barcelona elleni bajnokin is kiválóan futballozott, és a legjobb brazil hagyományoknak megfelelően nem csak védőfeladatát látta el remekül, hanem a támadásokból is kivette a részét.
Gonzalo Rodríguez (Argentína): Dél-Amerikában lassan befejeződnek az olimpiai selejtezők, és az argentin gárda meglehetősen simán jutott ki az ötkarikás játékokra. A gauchók a brazilok elleni rangadón 1-0-s győzelmet arattak, és a három pontot érő gólt a középhátvéd Rodríguez szerezte, aki teljesítményével bizonyította: nem véletlenül figyelt fel rá a Juventus.
Mejía (spanyol, Real Madrid): A királyi gárdát sokszor kritizálták a védelme miatt, így a tréner, Carlos Queiroz nem kis kockázatot vállalt, amikor a Villarreal elleni bajnokin a fiatal Mejíát a kezdő tizenegybe tette. A saját nevelésű középhátvédnek ez volt az első mérkőzése az élvonalban, de teljesítményén ez nem látszott meg, remekül futballozott, és a madridi drukkerek máris abban reménykednek, hogy személyében megoldódnak a gárda gondjai.
Juan Pablo Sorín (argentin, Paris-SG): A hét vége legnagyobb rangadóját a Francia Kupában játszották, ahol a Paris Saint-Germain az Olympique Marseille vendége volt, és a fővárosiak hatalmas csatában, hosszabbításban diadalmaskodtak 2-1-re. A mérkőzés egyik legjobbja a vendégek balhátvédje Sorín volt, és nem csak a győztes gólja miatt: az argentin focista remekül látta el feladatát, és a támadásokat is támogatta.
Xabi Alonso (spanyol, Real Sociedad): A gyenge szezonkezdet után a Real Sociedad együttese egyre inkább kezd magához térni, és a hét végén a Celta ellen aratott idegenbeli 5-2-es diadal sorozatban már a negyedik győzelem volt a baszkok számára. A Sociedad legjobbja ezen a találkozón a fiatal középpályás, Xabi Alonso volt, aki vezéregyénisége volt csapatának, gólt szerzett, gólpasszt adott, és kiválóan focizott.
Ruí Costa (portugál, AC Milan): A rossonerók valóságos gólfesztivált rendeztek az Ancona ellen a hét végén, de az öt találat közül a legnagyobb üdvrivalgás a portugál játékmesterét fogadta a San Siróban. Ruí Costának ugyanis ez volt az első gólja a Milan színeiben a bajnokságban, pedig már két és fél éve a klubnál focizik! Persze a középpályás nem csak emiatt emelkedett ki a mezőnyből, több forintos labdát is adott, amiből kettőt is gólra váltottak csapattársai.
Matthew Taylor (angol, Portsmouth): Az angol gárda nagy gondban volt a Scunthorpe United elleni FA-kupa meccs előtt, mert Teddy Sheringhamen kívül egyetlen bevethető csatára sem volt. A problémát végül a fiatal középpályás, Taylor oldotta meg, aki gólvágóvá lépett elő, és a csapat az ő két találatával nyert 2-1-re.
Bruno Cheyrou (francia, Liverpool FC): A Vörösök drukkerei nem nagyon örültek annak, hogy csapatukban rengeteg idegenlégiós szerepel, és Cheyrou is a bögyükben volt, ám a francia középpályás a múlt héten sokat tett azért, hogy növekedjen népszerűsége az Anfield Roadon. A gall játékos a Wolverhampton elleni bajnokin is gólt szerzett, majd a Newcastle elleni kupameccsen kétszer is betalált.
Tommaso Rocchi (olasz, Empoli FC): A fiatal talján támadó élete legnagyobb formájában futballozik mostanában. A múlt héten az Inter ellen szerzett győztes találata után sokan még csak legyintettek neve hallatán, de most már biztos, hogy komolyan kell őt venni, elvégre ezúttal a Juventus ellen szerzett mesterhármast.
Javi Guerrero (spanyol, Racing Santander): A santanderi együttes utoljára pontosan tíz éve végzett az első tízben a spanyol élvonalban, de most ismét a tabella első felében szerepel. A hét végén a Murcia ellen 3-2-re nyert a csapat, köszönhetően Javi Guerrero mesterhármasának: a csatár az előző idényben 15 gólt szerzett, de ebben a szezonban eddig nem remekelt, most viszont alaposan megtalálta góllövő cipőjét.


Mindent egy helyen az Eb-ről