Vágólapra másolva!
Sallói István lett az Újpest FC labdarúgócsapatának ügyvezető igazgatója. A korábbi válogatott játékos a január 30-án lemondott Gyulay Zsolt utódja lett - jelentette az MTI. Sallói, aki játékosként az izraeli Beitar Jerusalem csapatában aratta legnagyobb sikereit, az NB I-ben listavezető Balaton FC klubigazgatói posztját hagyta ott az Újpest kedvéért. Feladata azonban a fővárosban sem lesz más jellegű: főleg a szponzorokkal kell minél jobb kapcsolatot kialakítania, hogy megoldódjanak a nagy múltú klub anyagi gondjai.

- Nem sajnálta otthagyni a balatoni gárdát, hiszen szinte reménytelen helyzetből a tabella tetejére küzdötték magukat? - kérdeztük Sallóit.
- De igen, sajnálom, hogy nem fejezhetem be a megkezdett munkát, elvégre ritkán adódik az ember életében, főként egy ilyen kis klubnál, hogy bajnoki címet nyerjen. Minden ellenkező híreszteléssel szemben ugyanis erre is esélye van a Balaton FC-nek. Ugyanakkor az Újpest hívása olyan minőségi előrelépés számomra, amit szavakkal nehezen fejezhetek ki. Mondhatnám úgyis, jött egy nemzetközi gyorsvonat, amire fel kellett szállnom, ezt a sanszot egyszerűen nem hagyhattam ki.

- Netán korábban is szimpatizált a lilákkal?
- Gyerekkoromban nagy Újpest-szurkoló voltam, Törőcsik András játékáért pedig bolondultam, szememben máig ő a legnagyobb. Később ez a rajongás szimpátiává alakult át, s milyen az élet, játékosként egyszer sem hívott az Újpest, vezetőként viszont igen.

- Már szembesítették a klub jelenlegi anyagi helyzetével?
- Annyit máris mindenképpen tudok, hogy gazdaságilag és szakmailag is deficites az egyesület. A szakmai résznél azt értem, hogy a klub hírnevéhez méltatlan a jelenlegi nyolcadik helyezés. Egyébként annyiban nem lesz új a helyzetem Újpesten, hogy akárcsak a Balaton FC-nél, itt is komoly pénzhiány alakult ki, ami sajnos meglehetősen megszokott jelenség a magyar labdarúgásban, vagyis hasonló tevékenységet kell folytatnom, mint Siófokon. Persze, mint jeleztem, azért az Újpest szakmailag nagyobb kihívás számomra, ennek megfelelő lendülettel kezdek munkához.

Bánki József

Mindent egy helyen az Eb-ről