Vágólapra másolva!
Jóllehet néhány nappal korábban még szép tavaszi reményekről beszélt, kedden közös megegyezéssel szerződést bontott az Újpesttel Mezey György vezetőedző. A szakember elmondta: az újabb kulcsjátékosok távozása már nagyon nehéz helyzetbe hozhatja a csapatot, amiért nem vállalhatta a szakmai felelősséget, ezért inkább, ha szép emlékekkel és könnyes szemmel is, de távozott.

- Enyhén fogalmazva is váratlan a lemondása, ugyanis néhány napja még a tizenhét újpesti válogatottról és a biztató tavaszi kilátásokról beszélgettünk...
- Valóban, ám azóta két rendkívül fontos labdarúgó, Farkas Balázs és Kovács Zoltán távozásáról értesültem, s különösen a csatár hiányát érezné meg a csapat, amit én szakmailag viszont egyszerűen már nem vállalhattam fel.

- Kovács még semmi konkrétumot nem tud az átigazolásáról. Biztos, hogy távozik Újpestről?
- Nekem azt mondták a vezetők, hogy a klub anyagi helyzete miatt el kell adni őt, vele ne is számoljak tavasszal.

Kovács Zoltán a hongkongi érdeklődőről

"Semmit sem tudok a hongkongi átigazolásomról, nyilván a hazaérkezésem után leülünk majd erről beszélni a vezetőkkel. Annyit viszont mondhatok, amennyiben az értem kapott pénz jobban jön az Újpestnek, mint az esetleges tavaszi kilenc gólom, szívesen segítek kedvenc klubomnak az elmenetelemmel. Mezey György távozása meglepett, s bár kifejezetten megtisztelő, hogy többek között a személyemmel indokolta ezt, szakmailag nagyon sajnálom a döntését. Remek edzőt ismertem meg benne, szakmailag veszteség az Újpest számára a távozása."

-Lemondásában az új ügyvezető igazgató, Sallói István személye szerepet játszott?


- A jövőben marad az edzőképzés élén?
- Lehet, hogy nem távolodom el a gyakorlati munkától, erről azonban még korai beszélni. A nehéz újpesti búcsú után viszont igazat adok annak a kollégámnak, aki a Megyeri úti ténykedésem előtt jelezte, majd meglátod, a gyakorlatban milyen meglepetése érnek. Való igaz, manapság a gyakorlatban az edzők, a klubok nehéz pénzügyi helyzete miatt olykor arra kényszerülnek, hogy a keret folyamatos változásai során három-négy nap vagy egy hét alatt építsenek csapatot. Nehéz ügy, ám újra el szeretném mondani, szép emlékekkel távozom Újpestről, ahol kiváló sportemberekkel találkozhattam, sok barátra leltem.

Bánki József

Mindent egy helyen az Eb-ről