Vágólapra másolva!
Az Angol Labdarúgó Szövetség nem bünteti meg David Beckhamet, aki szándékosan gyűjtötte be az egy mérkőzésre szóló eltiltást eredményező sárga lapját a walesiek elleni világbajnoki selejtezőn. Sőt az FA nem is indít fegyelmi eljárást, noha a FIFA nemrég ezt kérte.

Az ügy azután kapott nagy nyilvánosságot, hogy a Real Madrid szupersztárja kijelentette: "Tudtam, hogy nagy a baj, de nem kértem cserét a sérülésem miatt. Gondoltam, mivel korábbról volt már egy sárga lapom, most is beszedek egyet, hogy ha már úgyis kényszerpihenőn leszek, letölthessem az eltiltásomat" - mondta a Real Madrid középpályása a brit rangadó után.

A közvélemény egy része butaságnak tartotta a bordatörést szenvedett klasszis nyilatkozatát, míg Joseph Blatter, a nemzetközi szövetség elnöke szerint Beckham szégyent hozott a sportágra, amikor szándékosan gyűjtött be sárga lapot. Ezért arra kérte az angolokat, hogy vizsgálják ki az ügyet s tegyenek jelentést a FIFA-nak. Erre most nem kerül sor. A középpályás már a múlt héten elnézést is kért.

"Hibáztam, ezért szeretnék elnézést kérni az Angol Labdarúgó Szövetségtől, a szurkolóktól, valamint a Sven-Göran Eriksson szövetségi kapitánytól. Csapatkapitányként az lenne a dolgom, hogy jó példával járjak elő, és ebbe az is beletartozik, hogy a fair play szellemét tökéletesen érvényesítsem" - nyilatkozta a Manchester United korábbi játékosa a Sky Sportsnak.

Mindent egy helyen az Eb-ről