Vágólapra másolva!
Robert Hoyzer keddre minden részletre kiterjedő vallomást ígér a német labdarúgás történetének egyik legnagyobb vesztegetési botrányában - legalábbis ezt állítja a 26 éves játékvezető ügyvédje, Thomas Helmes.

Az ügy vizsgálatával megbízott 40 fős szakértői csoport elkészítette 600 oldalas jelentését. Ügyvédje szerint Hoyzer végig együttműködött a hatóságokkal és hozzáállása a későbbiekben sem változik majd. "Több bomba robban még az ügyben, olyanok is érintettek, akikről senki nem hitte volna" - jelentette ki Helmes.

Az egykori bírón kívül eljárás folyik Dominik Marks játékvezető és a horvát fogadási maffia három tagja, Antte-, Filip- és Milan Sapina ellen. A decemberi ítélethirdetésig 18 tárgyalási napot tervez az ügyben eljáró berlini bíróság. Bár Hoyzer részletes vallomásait eddig nem hozták nyilvánosságra, több lap úgy tudja, a bíró pikáns részletekről is beszámolt: a bajnoki meccsek előtt a házigazda klubok bordélyházi látogatásokra fizették be a bírókat. A játékvezető állítólag azt vallotta: többször kapott 150 eurót, hogy kellemesen teljen az estéje.

Jogi szakértők szerint, ha Hoyzer mindent bevall és segít a szálak felgöngyölítésében, elképzelhető, hogy csupán féléves börtönbüntetést kap, de a büntetési tétel lehet tíz év is.

A másik volt bíró, Dominik Marks mindent tagad. Hoyzernek azt a vallomását is hazugságnak nevezte, hogy 30 000 eurót kapott azért, hogy a 2004. december 3-i Karlsruhe-Duisburg meccsen úgy alakította az eseményeket, hogy a házigazdák a félidőben már 3-0-ra vezettek (a vége is ennyi lett) és a fogadók a feltett pénz sokszorosát nyerték vissza, mert mindkét félidőben két gólnál nagyobb volt a különbség.

A két játékvezetőt egymásnak ellentmondó vallomásaik miatt szembesíteni fogják egymással, ennek időpontját azonban még nem jelölték ki.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!