A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Aligha túlzás, hogy az elmúlt hét eseményei közül a spanyol szuperrangadó emelkedett ki, és a Real Madrid-Barcelona mérkőzés főhőse egyértelműen Ronaldinho volt, aki természetesen ott van álomcsapatunkban. Két játékos a vébé-pótselejtezőkön nyújtott teljesítménye alapján került be a tizenegybe, a többiek pedig a hét végi bajnokijukon nyújtottak kiemelkedőt.
Mark Schwarzer (Austrália): A világbajnoki pótselejtezők közül az ausztrál-uruguayi párviadal alakult a legizgalmasabban, hiszen itt a büntetők döntöttek a vébérészvételről. A tizenegyespárbajnál pedig az auszik kapusa, Schwarzer vált főhőssé azzal, hogy két uru lövést is védeni tudott, így kulcsszerepet vállalt az ausztrálok kvalifikációjában.
Daniel Alves (brazil, Sevilla FC): A spanyol bajnokság hét végi fordulójából ugyan a Real-Barca meccs emelkedett ki, de Sevilla városában nem nagyon foglalkoztak az el clasicóval, ugyanis az andalúzoknál is derbit rendeztek. A két sevillai együttes közül az FC Sevilla nyert 1-0-ra annak ellenére, hogy a mérkőzés nagy részében emberhátrányban játszott, és a mezőny egyik legjobbja a hazaiak jobbhátvédje, Daniel Alves volt.Cris (brazil, Olympique Lyon): A lyoni együttes megállíthatatlanul szerepel a francia bajnokságban, a listavezető a hét végén sorozatban hetedik győzelmét aratta, az áldozat pedig ezúttal az ES Troyes volt. Az újonc ellen a középhátvéd Cris segítette ki a támadórészleget, hiszen csapata mindkét találatát ő érte el: előbb fejjel, majd egy kapáslövéssel volt eredményes.Dennis Lawrence (Trinidad és Tobago): A karibi államnak idegenben kellett kiharcolnia a világbajnoki részvételt, és a trinidadiak ezt sikeresen meg is tették Bahreinben aratott 1-0-s győzelmükkel. Noha a gárda támadósora tele volt kiváló focistákkal, a mindent eldöntő találatot mégis az angol negyedosztályban szereplő Lawrence érte el.Arthur Boka (elefántcsontparti, RC Strasbourg): Az afrikai ország válogatottja a hét közben az olaszok elleni barátságos mérkőzésen megmutatta, hogy komolyan számolni kell majd vele a vébén: az elefántcsontpartiak 1-1-es döntetlent játszottak a taljánokkal, és góljukat a balhátvéd Boka ötvenméteres indítása előzte meg. A bekk kiválóan futballozott, akárcsak klubja, a Strasbourg hét végi bajnokiján, ahol az elzásziak gól nélküli döntetlent értek el.
Aimo Diana (olasz, Sampdoria): A genovaiak középpályása két mérkőzésen összesen csupán 67 percet töltött a pályán, de ez is elég volt ahhoz, hogy betegyük az álomcsapatba, Diana ugyanis ez idő alatt is két gólt szerzett. Betalált a válogatottban az elefántcsontpartiak ellen, sőt, itt volt még egy lövése, ami majdnem túlhaladt a gólvonalon, majd klubjában is csereként pályára lépve szerzett fontos találatot.Franck Ribéry (francia, Olympique Marseille): A gall futballista élete formájában játszik mostanában. A hét közben góllal járult hozzá ahhoz, hogy a francia U21-es válogatott kiverje az angolokat az Eb-selejtezők során, majd a hét végi, FC Nantes elleni találkozón is győztes találatot ért el - utóbbi meccsen a L'Équipe az elképesztően magas, nyolcas osztályzatot adta neki. Ronaldinho (brazil, FC Barcelona): A spanyol el clásico, vagyis a Real Madrid és a Barcelona mérkőzése általában hatalmas küzdelmet szokott hozni, de most a katalánok leiskolázták ellenfelüket. A Barca a csapatjátékban is sokkal jobb volt a madridiaknál, és Ronaldinho személyében egy vérbeli zseni is a pályán volt náluk: az Aranylabda első számú várományosa két csodaszép góllal járult hozzá a 3-0-s diadalhoz.Tim Borowski (német, Werder Bremen): A brémaiak immár hetek óta csúcsformában futballoznak a Bundesligában, és csapatukból a középpályás Borowski számít az egyik legjobbnak. Az alapvetően védekező felfogású játékosnak elkönyvelt focista az utóbbi időben rendkívül eredményes, a hét végén a Wolfsburg ellen kétszer is betalált, és ezen kívül egy gólpasszt is adott.
Luca Toni (olasz, Fiorentina): A firenzeiek gólvágója a jelek szerint továbbra is csúcsformában van, és ezt ezúttal a Milan bánta. A rossonerók elleni rangadón Toni szerzett két gólt, és ezzel eldöntötte a meccset - a violák pedig pontszámban utolérték a milánóiakat.Luigi Pieroni (belga, AJ Auxerre): A hét végén kevés gól született a francia pontvadászatban, de Auxerre-ben elégedettek lehettek a drukkerek, mert kedvenceik 3-2-re verték a Lille OSC-t, és ezzel feljöttek a negyedik helyre a tabellán. A diadalhoz a belga támadó két góllal és egy gólpasszal járult hozzá, amiért a L'Équipe-től 8,5-ös osztályzatot kapott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!