Vágólapra másolva!
Rengeteg találgatás előzi meg a hétvégén esedékes Arsenal-West Bromwich Albion találkozót Angliában, ahol sokan biztosak abban, hogy mindkét csapat tartalékosan áll majd ki. Ennek okát abban látják, hogy a West Bromnak a húsvéti erőltetett menetben alig több mint 48 óra alatt kell két meccset játszania, míg az Arsenalra jövő héten BL-elődöntő vár.

Nos, Arsene Wenger egyelőre még nem jelezte, hogy pihenteti-e Henryt és a többi sztárt, Bryan Robson viszont kijelentette, hogy nem érdekli a Bolton elleni hétfői meccs, nem takarékoskodik az erőforrásokkal, és a legjobb csapatát kívánja pályára küldeni.

Robson kitért Gera Zoltán személyére is, akivel kapcsolatban a következőképpen fogalmazott:
"Gera az Aston Villa ellen végre 90 percen keresztül pályán volt, és igen jó teljesítményt nyújtott. Bár egyfolytában kap még kezeléseket, mégis úgy látom, hogy 100 százalékos állapotban van, azaz bevethető. Az ő kreatív megoldásaira, állandó gólveszélyt jelentő megmozdulásaira szükségünk van, így vele kapcsolatosan is csak azt mondhatom, hogy minden meccsen számítok rá. Ahogy a keret többi tagja, úgy Gera is pályára lép szándékaim szerint az utolsó öt bajnokin."

Mindez azt jelenti, hogy a sérüléséből éppen felépülő Gera Zoltánra rendkívül kemény megterhelés vár a húsvéti ünnepek során, hiszen szombaton délután az Arsenal ellen, míg hétfőn este a Bolton ellen kell majd pályára lépnie.

A West Brom esélyeit illetően Bryan Robson úgy gondolkozik, hogy csapata egyre jobban játszik, legutóbb végre kapott gól nélkül fejezett be egy meccset, és szerinte nem igaz, hogy kudarc volt az Aston Villa elleni 0-0-s döntetlen. Robson úgy véli, hogy a kiesés az utolsó két fordulóban dől el, így csapat számára azt a feladatot szabta, hogy az utolsó előtti fordulóig maradjanak versenyben, tartsák meg az esélyt a bennmaradásra.

Gera Zoltán egyébként úgy számol, hogy a hátralévő üt mérkőzésen 9 pontot kell szereznie a csapatnak, ahhoz, hogy biztosan Premier League résztvevő legyen ősszel is.

Jelenleg a West Brom kieső helyen áll 28 ponttal, és Geráéknak arra van esélyük, hogy az egyaránt 29-29 ponttal előttük álló Birmingham Cityt és a Portsmouth csapatát maguk mögé utasítsák.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!