Vágólapra másolva!
Abou Diabynak, az Arsenal fiatal francia labdarúgójának a sunderlandi Dan Smith kíméletlen belépője után eltört a bokája, a londoni klub peres úton kíván elégtételt venni a súlyos sérülést okozó játékoson.

A 19 éves gall középpályás túl nagy árat fizetett csapata győzelméért: az Ágyúsok sunderlandi vendégjátéka ugyan 3-0-s győzelemmel zárult, ám a Smith elleni ütközés után várhatóan kilenc hónap után térhet csak vissza a pályára.

"Bepereljük Dan Smitht, mivel teljesen elfogadhatatlan, ami történt. Nyilvánvaló, hogy ha két játékos küzd a labdáért, akkor gyakran előfordul, hogy az egyik szabálytalankodik a másikkal szemben, de erre a brutális belépőre nincs magyarázat" - mondta felháborodottan, Arséne Wenger, az Arsenal vezetőedzője, akinek dühét az is fokozta, hogy Kevin Ball, a Sunderland trénere megvédte a támadásoktól a sérülést okozó játékost.

***

A Middlesbrough döntetlent játszott a Bolton Wanderers vendégeként az angol labdarúgó Premier League 19. fordulójából elhalasztott és szerdán pótolt mérkőzésen.

Bolton Wanderers - Middlesbrough 1-1 (0-0)
gól: Vaz Te (51.), illetve Johnson (48.)

Mindent egy helyen az Eb-ről