Vágólapra másolva!
Akadt olyan pontvadászat, ahol két fordulót is rendeztek a múlt héten, Angliában pedig már az utolsó játéknapra került sor a hét végén, így aztán fokozódtak az izgalmak, és mindez a pályán is meglátszott. Álomcsapatunkban négyen is a Premier League-ből kerültek ki, és a spanyol pontvadászatból most senkit sem tartottunk arra érdemesnek, hogy beválogassuk.
Yannick Pelé (francia, Le Mans UC): Az újonc gárda számára a Ligue 1 utolsó előtti fordulójában lejátszott, RC Lens elleni bajnokinak nem sok tétje volt, és ez meg is látszott a csapat játékán, ám a kapuban Pelé fantasztikusan védett, és ez elég volt a pontszerzéshez. A portás nyolcas osztályzatot kapott a L'Équipe-től, és ezzel a forduló legjobbja lett.
Massimo Oddo (olasz, Lazio): A római együttesről a szezon előtt kevesen gondolták volna, hogy kiharcolja az európai kupaszereplést, de a Lazio immár biztosan hatodik lesz a Serie A-ban. Ezt az Ascoli elleni idegenbeli győzelemmel biztosította be, amelyhez a jobbhátvéd, Oddo egy tizenegyesből szerzett góllal és két gólpasszal járult hozzá.Zurab Hizanisvili (grúz, Blackburn Rovers): Az angol pontvadászatban a Blackburn okozott nagy meglepetést a hatodik pozíció megszerzésével, és a klub az utolsó fordulóban is kiszolgálta drukkereit, hazai pályán 2-0-ra verte a Manchester Cityt. Az első gólt a grúz középhátvéd, Hizanisvili ért el, aki a védekezésből is kivette a részét.Titus Bramble (angol, Newcastle United): A Szarkák Alan Shearer és Michael Owen nélkül voltak kénytelenek pályára lépni az utolsó fordulóban a Chelsea FC ellen, de arra valószínűleg így sem számítottak, hogy éppen a középhátvéd Bramble szerzi majd a győztes gólt. A bekk ezúttal hátul is hibátlanul futballozott, és a meccs legjobbja volt.Wayne Bridge (angol, Fulham FC): A londoni klub győzelemmel zárta a Premier League-et, és a Middlesbrough FC elleni találkozón talán a Chelsea FC-től kölcsönkapott balhátvéd, Bridge játszott a legjobban. A védő továbbra is bízik benne, hogy ott lesz a vb-keretben, és talán a bajnokcsapatnál is igényt tartanak rá.
Kamel Chafni (francia, AC Ajaccio): A korzikai együttes már hetekkel ezelőtt kiesett a francia élvonalból, de a focisták most a PSG elleni idegenbeli találkozón megmutatták, hogy képesek jó teljesítményre. Különösen igaz ez Chafnira, aki két góllal vette ki a részét a párizsi diadalból, így aztán a nyáron valószínűleg könnyebb lesz új csapatot találnia magának.Jean Makoun (kameruni, Lille OSC): A Lyon elleni győzelemmel a Lille-nek jó esélye van arra, hogy a következő idényben is a BL-ben induljon, és a bajnokcsapat legyőzése még úgy is nagy fegyvertény, ha az OL erősen tartalékosan lépett pályára. A meccs legjobbja a hazaiak középpályása, Makoun volt, aki gólja mellett hatalmas mezőnymunkát végzett.Bastian Schweinsteiger (német, Bayern München): A bajorok a múlt héten bebiztosították bajnoki címüket, előbb a VfB Stuttgartot győzték le, majd 1-1-es döntetlent értek el a Kaiserslautern. Schweinsteiger az előbbi mérkőzésen gólt szerzett, utóbbin pedig csapata egyik legjobbja volt.Clarence Seedorf (holland, AC Milan): A rossonerók még mindig nem adták fel a bajnoki címért folytatott küzdelmet, és idegenben verték 3-1-re a Parma FC-t, így aztán még mindig van esélyük az aranyra. A meccsen a milánóiak közül elsősorban Seedorfot lehetett kiemelni, aki rúgott egy bődületesen nagy gólt, és rengeteg labdát szerzett a középpályán.
Miroslav Klose (német, Werder Bremen): A brémaiak mindkét múlt heti bajnokijukon gólzáport rendeztek: előbb idegenben verték 5-3-ra az 1. FC Nürnberget, majd padig hazai pályán rúgtak egy hatost a Kölnnek. Klose mind a két összecsapáson kétszer talált be, ezen kívül két gólpasszt is adott, és összesen már 24 találattal vezeti a góllövőlistát a Bundesligában.Thierry Henry (francia, Arsenal FC): Az Ágyúsok nyugodtan léphetnek majd pályára a BL-döntőben, hiszen annak eredményétől függetlenül ott lesznek a következő kiírásban is - mivel negyedikek lettek a Premier League-ben. Ehhez a Wigan Athletic legyőzésére volt szükség, amelyből Henry mesterhármassal vette ki a részét, és így összesen 27 találattal lett gólkirály.


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!