Vágólapra másolva!
Nem mindennapi veszteség érte a West Bromwich Albiont, miután kiderült, hogy a nyáron az Arsenal által is csábított Curtis Davies a lábát törte. Az egyik legnagyobb angol tehetségnek tartott belső védő a Sunderland elleni bajnokit követően panaszkodott erős fájdalmakra, és a vizsgálatokat követően kiderült, hogy a lábfejében eltört egy csont.

Mindez azért különösen fájó Bryan Robson menedzser számára, mert Daviest komoly áldozatok árán, és óriási bevétel reményéről lemondva tartották meg nyáron. A 21 éves védő Gera Zoltánhoz hasonlóan szinte valamennyi Premier League klub célpontja volt, és a Portsmouth 8.5 millió fontot kínált érte, az Arsenal pedig állítólag 10 millió fontot sem sajnált volna fizetni a WBA-nak a labdarúgóért.

Davies aztán hosszas huzavonát követően - Gerával egyetemben - maradt Birminghamban, sőt szerződést is hosszabbított, és nagy meglepetésre, 21 éves kora ellenére, csapatkapitánynak is kinevezték. Az orvosok szerint Davies most minimálisan 10 hetet kénytelen kihagyni, de csak egy tüzetesebb orvosi vizsgálat dönt majd arról, hogy milyen kezelésnek vetik alá a védőt.

Érdekesség, hogy tavaly a magyar válogatott védője, Juhász Roland hasonló jellegű sérülést szenvedett az Anderlecht színeiben lejátszott bajnoki meccsen. Davies kiválása érzékeny veszteség a bajnokságot felemásan kezdő West Brom számára, és Gera Zoltán csapatának bizony komoly problémái adódhatnak az áhított feljutást illetően, ha az eddig stabilnak számító védelem megbomlik. Bryan Robson a nyáron igazolt Chris Perry és Paul McShane személyében találhatja meg Davies helyettesét, de Steve Watson szerepeltetése is felmerülhet a védelem tengelyében.

Mindent egy helyen az Eb-ről