A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
09:00VívásAnna Marton-Katherine Paredes
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A világbajnokságon szerepelt négy dél-amerikai együttes közül egyedül az ecuadoriak tartották meg szövetségi kapitányukat, a másik három országnál edzőcsere történt a nemzeti csapatnál. Brazília és Argentína gyorsan megtalálta az új mestert, Paraguayban azonban még nem született döntés, és a jelek szerint a paraguayiak elsősorban argentin szakemberekben látják a megoldást, akárcsak a szintén szövetségi kapitány nélkül álló Kolumbiában.

A paraguayi nemzeti tizenegy alaposan leszerepelt a világbajnokságon, hiszen az együttessel szemben a minimális elvárás a csoportból való továbbjutás volt, elvégre az előző két vébén is bejutott a legjobb 16 közé. Anibal Ruíz csapata azonban a csoportmérkőzések során Angliától és Svédországtól is kikapott, így korán búcsúzni kényszerült, aminek eredménye a szakvezető menesztése volt.

Utódját azonban mind a mai napig nem sikerült megtalálni. Ez részben annak köszönhető, hogy a dél-amerikai válogatottaknak mostanában nem sürgős: a kontinensen egészen jövő nyárig semmilyen fontos esemény nem lesz, a 2007-ben megrendezésre kerülő Copa Américára nem kell selejtezőket játszani - a következő világbajnokság kvalifikációs sorozata pedig csak a Copa után kezdődik. Persze azért előbb-utóbb illene kinevezni valakit a kispadra, és a hírek szerint a paraguayi szövetség elnöke, Óscar Harriso két argentin trénerrel vette fel a kapcsolatot.

Az egyik kiszemelt az 50 esztendős Miguel Angel Russo, aki pályafutása során dolgozott már Mexikóban, Chilében és Spanyolországban, hazájában pedig a Lanús, az Estudiantes és a Vélez Sarsfield szakvezetője volt - utóbbival tavaly bajnoki címet is szerzett. A másik lehetséges leendő paraguayi szakvezető valamivel ismertebb név, igaz, elsősorban játékospályafutása miatt: Nery Pumpido ugyanis 1986-ban az argentin válogatott kapusaként világbajnoki címet nyert. Edzői pályafutását Kolumbiában kezdte, legnagyobb sikerét viszont éppen Paraguayban érte el, hiszen ő volt az Olimpia Asunción szakvezetője, amikor a klub 2002-ben megnyerte a Libertadores-kupát. Ezt követően dolgozott még Mexikóban, legutóbb pedig az argentin Newell's Old Boys mestere volt, nyár óta azonban nincs munkája.

De nem csak Paraguayban, hanem Kolumbiában is szövetségi kapitányt keresnek, és a változatosság kedvéért itt is az argentin trénerekben bíznak - a hírek szerint mindhárom kiszemelt innen származik. Közöttük az albiceeste két volt szakvezetője is megtalálható: Marcelo Bielsa 1998 és 2004 között vezette az argentin nemzeti tizenegyet, míg José Pekerman az ő utódja volt, egészen az idei világbajnokságig. A kolumbiaik harmadik jelöltje az 1978-as világbajnok Américo Gallego, aki edzői karrierje során volt az argentin válogatott pályaedzője Daniel Passarella mellett, és három különböző klubbal (River Plate, Independiente, Newell's Old Boys) is bajnoki címet tudott nyerni hazájában, ami rajta kívül csak egy edzőnek sikerült Argentínában. Gallego jelenleg a mexikói Tolucát irányítja, amellyel már szintén volt bajnok, még 2005-ben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!