Vágólapra másolva!
Manapság, amikor a futballisták egyre inkább médiasztárok is, a labdarúgók számára is egyre fontosabb a megjelenés, különös tekintettel a frizurára - elég, ha csak David Beckhamre gondolunk.

Minden bizonnyal ez motiválta néhány éve az ír élvonalban szereplő Shamrock Rovers kapusát, Noel Mooneyt, aki még hat évvel ezelőtt, 21 esztendősen rövid idő alatt elveszítette a haját, és teljesen megkopaszodott. A hálóőr később meglehetősen sok megjegyzést kapott "frizurájára" az ellenfél drukkereitől, így aztán úgy döntött: egy speciális kezelésnek veti alá magát annak érdekében, hogy a haja ismét kinőjön.

Az újfajta eljárás lehetővé teszi, hogy a hajhagymák (bármiféle műtét vagy fájdalmas beavatkozás nélkül) ismét kifejlődjenek, és nem Mooney az egyetlen brit sportoló, aki kipróbálta a dolgot: a rögbijátékos Austin Healey és az egykori krikettjátékos, Graham Coch is átesett ezen az eljáráson, teljes sikerrel.

A labdarúgás történetéből pedig a sokszoros válogatott bolgár kapust, Boriszlav Mihajlovot említhetjük, aki szintén megunta kopaszságát. Az ír futballszurkolóknak mindenesetre a bajnokság kezdetétől új látványban volt részük: a Shamrock Rovers kapujában immár nem egy kopasz kapus állt.

Mindent egy helyen az Eb-ről