Vágólapra másolva!
A máltai Massimo Cremona futballedzőként kezdte a pályafutását, rövid ideig az élvonalbeli Naxxar Lions mestere is volt, de később olyan elfoglaltságot talált magának, amelyben immár a világ legjobbjai közé tartozik. Ez pedig nem más, mint a Nyugat-Európában rendkívül népszerű asztali futball, a subbuteo.

Míg nálunk a gombfocit (hivatalos nevén a szektorlabdát) tartják a legjobb asztali futballnak, addig máshol az asztali labdarúgás elnevezés ezt a játékot illeti: a sportágnak természetesen hivatalos szövetsége is van, amely a FISTF névre hallgat, és Cremona a szervezet világranglistáján a második helyen áll.

A 34 esztendős, kétszeres máltai bajnok megfordult már az olasz Cataniában és a belga SC Temploux-ban, majd a subbuteo FC Barcelonájába, az SC Reggianába szerződött - ez a klub nyerte a Bajnokok Ligáját a játékban. Mint látható, nagyon is komoly "sportágról" van szó, amit Cremona nyilatkozata is megerősít:

"Az, hogy a második helyen állok a világranglistán, rengeteg munkába és áldozatba került. Naponta két órát edzek, ezenkívül komoly fizikai tréningeket is tartok annak érdekében, hogy a mérkőzésekre tökéletes állapotba kerüljek."

Mindent egy helyen az Eb-ről