Vágólapra másolva!
A spanyol futballbajnokság hétvégi fordulójában az európai labdarúgás egyik legnagyobb presztízsű városi derbijét rendezik: a fővárosi Atlético Madrid a Real Madridot fogadja. Olaszországban a múlt héten parádézó Ronaldo játéka, Angliában pedig a bajnoki küzdelmek helyett ezúttal a Chelsea és az Arsenal vasárnapi kupadöntője a sláger.

Fabio Capello együttese kedden látványos mérkőzésen 3-2-re legyőzte a Bayern Münchent, és ez nagy lökést adhat neki. A királyi gárda esélyeit növeli, hogy 1999 óta nem szenvedett vereséget a Vicente Calderón Stadionban. "A szokásosnál talán egy picivel izgatottabbak vagyunk, de nyernünk kell" - mondta Sergio Agüero, az Atlético argentin tinisztárja.

A spanyol média szerint ha Capello csapata kikap, az olasz trénernek megköszönik az eddigi munkát. A vendégeknél David Beckham eltiltása, Mahamadou Diarra és Roberto Carlos pedig sérülés miatt nem léphet pályára.

A címvédő FC Barcelona az Athletic Bilbao ellen próbálja meg feledtetni hétközi BL-kudarcát (1-2 hazai pályán a Liverpoollal szemben), míg a Sevilla a Getaféhoz látogat.

Mindent egy helyen az Eb-ről