Vágólapra másolva!
A Manchester United labdarúgócsapata 72 ezer néző előtt az Old Traffordon gálamérkőzésen 4-3-ra nyert a sztárokból összeállított, Europe XI néven pályára lépő csapat ellen.

Eredmény, manchesteri gálamérkőzés:
Manchester United - Europe XI 4-3 (4-1)
Old Trafford, 74 343 néző
MU: Kuszczak (Heaton, a szünetben) - Neville (O'Shea, a szünetben), Brown, Heinze, Richardson - C. Ronaldo (Eagles, a szünetben), Scholes, Giggs (Carrick, a szünetben), Park - Rooney (Andrew Cole, a szünetben), Smith (Dong, 72.)
Európa XI: Canizares (Coupet, a szünetben) - Zambrotta (Campo, 64.), Ayala (Stefanovic, a szünetben), Materazzi (Christanval, a szünetben), Abidal (Kallström, a szünetben) - Mancini (Gerrard, a szünetben), Pirlo (Stelios, a szünetben), Gattuso (Carragher, a szünetben), Malouda (Diouf, a szünetben) - Ibrahimovic (Zenden, a szünetben), Larsson (Fowler, 64.)
gól: Rooney (2), Brown, Ronaldo, illetve Malouda, Diouf (2)

A találkozót az Európai Unió alapjait megteremtő római szerződés aláírásának 50. évfordulója alkalmából rendezték. A meccsre azért került sor Manchesterben, mert a United fél évszázada első angol csapatként szerepelt az UEFA-kupában.

A mérkőzés előtt a csapatkapitányok bemutatták együttesük tagjait, Michel Platininek, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnökének, illetve José Manuel Durao Barrosónak, az Európai Bizottság elsőszámú vezetőjének.

A házigazdák legerősebb összeállításukban játszottak, az "ellenfél", a Europe XI szakvezetője az olasz válogatottat tavay nyáron világbajnoki címig vezető Marcello Lippi volt. A vb-aranyérmesek közül Gianluca Zambrotta, Marco Materazzi, Andrea Pirlo, Gennaro Gattuso is pályára lépett, de a Europe XI-et erősítette a svéd Henrik Larsson is, aki - mivel lejárt a kölcsönszerződése a Manchester Unitednél - visszatér hazájába a Helsingborg gárdájához és áprilistól a svéd bajnokságban játszik.

Forrás: EPA

A mérkőzés szünetében David Beckham, a Real Madrid angol középpályása köszöntötte a szurkolókat. A futballista a Manchester United gárdájától szerződött a spanyol fővárosba. Beckham beszédében kiemelte, rengeteget köszönhet Manchesternek és a drukkereknek, akik nélkül nem juthatott volna el oda, ahol jelenleg tart.

A második 45 percben mindkét együttesben sokat cseréltek, a Europe XI-ben elsősorban angliai légiósok, illetve más angol klubokban szereplő szigetországi futballisták jutottak szóhoz, főleg a Liverpool gárdájából. A manchesteri közönség Steven Gerrard minden labdaérintését füttykoncerttel fogadta, rajta kívül Robbie Fowler, Jamie Carragher és Boudewijn Zenden alkotta a liverpooli különítményt.

Érdekesség, hogy a Europe XI két gólját a szenegáli válogatott, kétszer is Afrika legjobbjának választott El-Hadji Diouf szerezte.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!