A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Cristiano Ronaldót, a Manchester United portugál támadóját választotta az angol Profi Labdarúgók Szövetsége (PFA) az Év játékosának. A vasárnap késő este rendezett ünnepélyes díjátadón a mindössze 22 éves sztár rögtön két elismerésben is részesült, ugyanis az év fiatal futballistája is ő lett a szigetországban.

Ugyanez a bravúr legutóbb 1977-ben sikerült Andy Graynek, aki az Aston Villa tagjaként nyert mindkét kategóriában. A díjnak azért is van óriási rangja, mert a Premier League játékosainak szavazatai alapján kerül ki a győztes.

"Ez egy különös éjszaka a számomra. Csodálatos, hogy a játékostársaim engem láttak a legjobbnak. Ez az elismerés újabb motivációt ad a jövőre" - mondta boldogan Ronaldo, aki csapatával vezeti a tabellát.

A portugál csillag mellett még öten, Didier Drogba (Chelsea), Steven Gerrard (Liverpool), Ryan Giggs (Manchester United), Paul Scholes (Manchester United) és Cesc Fabregas (Arsenal) volt a jelölve az Év játékosa díjra. A második legtöbb szavazatot Drogba, a harmadik helyre a másodvirágzását élő Scholes futott be.

A fiatalok között Ronaldo után Fabregas és Aaron Lennon (Tottenham Hotspur) volt a sorrend, rajtuk kívül Wayne Rooney (Manchester United), Kevin Doyle (Reading) és Micah Richardson (Manchester City) volt versenyben.

[origo] / MTI

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!