Vágólapra másolva!
Horacio Elizondo labdarúgó-bírót, aki a 2006-os vb-döntőn kiállította a francia Zinedine Zidane-t, kormánya tagjává nevezte ki Nestor Kirchner argentin elnök. Az új államtitkár-helyettes legfőbb feladata a labdarúgó stadionokban tapasztalható erőszak megfékezése lesz.

A ma 43 éves labdarúgó-bíró akkor vonult be végleg a sporttörténelembe, amikor 2006. július 9-én piros lapot adott a francia labdarúgó válogatott legendás kapitányának, Zinedine Zidane-nak, aki a mérkőzésen annyira elvesztette a fejét, hogy mellbefejelte az őt szánt szándékkal ingerlő olasz játékost, Marco Materazzit.

Forrás: EPA

Elizondo pályafutásának legemlékezetesebb pillanata

Elizondo hivatalosan a sportprogramok koordinálásával fog foglalkozni, külön erre a célra létrehozott államtitkár-helyettesi rangban. A határozottan döntő bíró óvatosan nyilatkozott új feladatáról. "Rövid távon az erőszakot nem lehet felszámolni. Ez közép- és hosszú távú feladat. Az új nemzedékeknek készen kell állniuk erre a kulturális változásra, amelyet a társadalom jelentős része sürget."

Ami ennek módszerét illeti, a sajtónak kifejtette: "Semlegesíteni kell a barrabravákat, a szurkolók szövetségeit, amelyek a fő felelősei az argentin stadionokat elöntő erőszaknak".

Mindent egy helyen az Eb-ről