Vágólapra másolva!
Néhány órával a Dán Labdarúgó Szövetség (DBU) fellebbezése után az európai szövetség (UEFA) enyhítette pénteki döntését, amellyel szankcionálta a június 2-i, svédek ellen félbeszakadt Európa-bajnoki selejtezőn történteket.

Az UEFA akkori ítélete kimondta: a svéd válogatott 3-0-ás gólkülönbséggel megkapja a három pontot, a dánoknak 100 ezer svájci frankos bírságot kell fizetniük, a következő négy hazai Eb-selejtezőjüket Koppenhágától legalább 250 km-re kell lejátszaniuk, ebből a szeptember 12-i, Liechtenstein elleni találkozót zárt kapuk mögött.

Az új állásfoglalás szerint azonban az UEFA nem akarja külföldre kényszeríteni a vétkeseket - Koppenhágától 250 km-re ugyanis nincs az előírásoknak megfelelő stadion Dániában -, így ha közelebb találnak megoldást, a szervezet hajlandó elfogadni.

A találkozó a 89. percben, 3-3-as állásnál szakadt félbe, mert egy részeg dán szurkoló megtámadta Herbert Fandel bírót, aki éppen kiállította az ellenfelét megütő Christian Poulsent, és 11-est ítélt a vendégek javára. Poulsen három meccsen nem szerepelhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről