Vágólapra másolva!
Két játékost szerződtetett az Újpest FC labdarúgócsapat: Pető Tamás és a bosnyák-ausztrál Szasa Radulovics is a középpályán jelent majd erősítést a következő szezontól. Előbbi 2009. júniusáig, utóbbi 2010. júniusáig írta alá szerződését.

Pető Tamás régi ismerősként tér vissza Újpestre, hiszen 1997 nyarától három szezonban szerepelt lila-fehérben, és egy bajnoki cím mellett egy bronzérmet is szerzett. Összesen 72 meccsen lépett pályára lila színekben az NB I-ben és kilenc gólt szerzett. A játékos legutóbb a holland NAC Bredában szerepelt.

"Azért jöttem haza, mert nagy tervek vannak a klubnál. Szeretnék újra bajnoki címet nyerni az Újpesttel, ami számomra óriási kihívást jelent. Csak ezért igazoltam vissza Magyarországra, pedig holland kluboktól is volt ajánlatom. Önkritikusan bevallom, nem vagyok már fiatal, ezért szeretnék még bajnoki címért játszani, sikereket elérni" - nyilatkozta a klub hivatalos honlapján.

Szasa Radulovics a baloldalon jelenthet erősítést. Az ausztrál-bosnyák kettős állampolgárságú játékos 1978. július 31-én Bosznia-Hercegovinában született. Első klubja a Celik Zenica volt, ahonnan Németországba igazolt a Concordia Ihrhove együtteséhez. Profi éveit ezután Ausztráliában töltötte, mégpedig a Marconi Stallions FC és a Brisbane Strikers FC együttesénél, majd visszatért Németországba, s szerepelt a Rot-Weiss Oberhausen, valamint az LR Ahlen csapatában.

A norvég első osztályú Lilleström, majd az Augsburg következett, 2007 tavaszán pedig az ausztrál Brisbane Wolves labdarúgója volt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!