A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Kiengedték a vizsgálati fogságból azt az olasz futballszurkolót, akit azzal gyanúsítanak, hogy február 2-án, a Palermo elleni bajnokin megölt egy rendőrt.

Az ártatlanságát hangoztató Antonino Filippo Speziale azért került szabadlábra, mert az őrizetbe vételekor még kiskorú volt. Haza ugyanakkor nem térhetett, ehelyett egy fiatalok számára létrehozott szociális intézetbe költözött.

A huligán eddig csak annyit ismert be, hogy jelen volt a rendbontásnál, de azt továbbra is tagadja, hogy köze lenne Filippo Raciti halálához. A rendőrt egy stadionvécéből letépett mosdókagylóval találták el, és az orvosok már nem tudtak rajta segíteni. A botrány kapcsán 41 embert vettek őrizetbe, köztük 15 kiskorút.

Az olasz szövetség július 30-ig kitiltotta a nézőket a szicíliai csapat hazai összecsapásairól, majd a bíróság ezt áprilisban gyakorlatilag annullálta, ám az olasz belügyminiszter egy nappal később visszaállíttatta az eredeti büntetést. A végső határozat értelmében a Catania semleges pályára kényszerült pályaválasztóként is, mert stadionja nem felelt meg az eset után megszigorított biztonsági előírásoknak, ugyanakkor már nem kellett zárt kapuk mögött játszania.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!