A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Az olasz labdarúgás szerelmeseinek a szerdai, barátságos válogatott mérkőzést követően nem kell sokat várniuk arra, hogy ismét kedvenc futballistáikat csodálják, hiszen a hét végén indul a Serie A 2007-2008-as idénye. Az új szezont hatalmas várakozás előzi meg, hiszen a legutóbbi pontvadászat meglehetősen furcsa volt: öt gárda is pontlevonással kezdte a bajnokságot, a Juventus FC pedig hiányzott a mezőnyből. A torinóiak most ott lesznek a legjobbak között, és a második vonalból két másik tradicionális klub, a Napoli és a Genoa jutott fel, ami tovább növelheti a bajnokság színvonalát.

A címvédő FC Internazionale bajnoki címét sokan kicsit fanyalogva fogadták, mondván, a milánóiak csonka mezőnyben szerezték meg az aranyérmet, elvégre a nagy riválisok közül a Juventus FC a másodosztályban szerepelt, az AC Milan pedig mínusz nyolc pontról kezdte a bajnokságot.

A kék-feketék szurkolóit persze ezek a kritikák nem érdekelték különösebben, inkább azt hangsúlyozták, hogy kedvenc csapatuk rekordokat döntögetve végzett az élen, mindössze egyetlen vereséget szenvedett, és kishíján elérve a 100 pontos álomhatárt. A papírforma alapján most is az Inter számít a scudetto legnagyobb favoritjának, hiszen a bajnokcsapat nem gyengült meg.

Miután Luis Figót sikerült maradásra bírni, az egyetlen neves távozó a világbajnok balhátvéd, Fabio Grosso volt, de a pontvadászat második felében ő sem számított alapembernek, ugyanakkor Cristian Chivu, illetve David Suazo személyében két olyan labdarúgó érkezett, akik valódi erősítést jelentenek. Ehhez képest érdekes, hogy az AS Roma elleni Szuperkupa-döntő elvesztése után a gárda mestere, Roberto Mancini arról panaszkodott, hogy bizonyos posztokon (elsősorban a jobbhátvéd pozícióját említette) nincs megfelelő alternatívája, de a klubtulajdonos, Massimo Moratti állítólag kizárta az újabb igazolások lehetőségét.

Az Inter kerete mindenesetre papíron bombaerősnek tűnik, a klubnak alighanem még egy képzeletbeli B csapata is versenyben lenne a dobogóért a Serie A-ban, a legutóbbi szezonban megszerzett aranyérem után azonban ennél lejjebb nem adhatja a gárda - a címvédés alól maximum a Bajnokok Ligája megnyerése mentheti fel a csapatot. Az Inter fő riválisaként elsősorban az AC Milant szokták emlegetni: a másik milánói klub az előző idényben egy idő után inkább a BL-re koncentrált, de most négy év után alighanem szeretne ismét bajnokságot nyerni.

Forrás: EPA

Ronaldóra nagy szerep vár a Milanban, ha felépül sérüléséből

Sokáig úgy tűnt, hogy a rossonerók változatlan kerettel vágnak neki az idénynek, hiszen az egyetlen érkező a brazil szupertini, Alexandre Pato volt, aki azonban januárnál előbb nem léphet pályára tétmérkőzésen a gárdában - más kérdés, hogy Carlo Ancelotti nem nagyon látta szükségét annak, hogy bármelyik poszton is megerősítse keretét. A napokban aztán a klub végül megvette a Real Madrid brazil középpályását, Emersont, ami azért érdekes, mert ebben a pozícióban, vagyis a védekező középpályás posztján előzőleg sem állt rosszul a csapat, gondoljunk csak Massimo Ambrosinire, Gennaro Gattusóra és Christian Brocchira.

Persze ha Ancelotti továbbra is azt a 4-5-1-es formációt akarja alkalmazni, amit például a BL-döntőben láttunk a Milantól, akkor érthetőbbé válik Emerson leigazolása, elvégre ez esetben a kezdőtizenegyben két védekező középpályásra is szükség van. A szurkolók persze szívesebben látnák, ha a rossonerók visszatérnének a kétcsatáros játékhoz, a középpályán az Ancelotti által feltalált "rombusz-alakzathoz" - jelenleg azonban Ronaldo sérülése miatt összesen csak két egészséges támadó áll a mester rendelkezésére. Arról nem is beszélve, hogy ha valami jól működik (márpedig az egycsatáros szisztémával a Milan BL-t nyert), akkor nem érdemes változtatni rajta...

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!