Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia
Vágólapra másolva!
Németország ismét a tavalyi "nyári mese" lázában él, remélve, hogy ezúttal a gyengébb nem képviselői ismételhetik meg a labdarúgó-válogatott tavalyi, világbajnoksági sikerét. Sőt a nők immár minden bizonnyal túl is szárnyalják azt, mert Németország válogatottja a döntőbe jutott a Kínában zajló vb-n. Mégpedig nem is akármilyen mérleggel, a döntőig vezető mérkőzéseken - minden valószínűség szerint a férfiak sikerét megirigyelve - 19 gólt rúgtak, s egyetlen egyet sem kaptak.

Joachim Löw, a férfiak szövetségi kapitánya pénteken táviratban gratulált a nőket vezénylő kolléganőjének, Silvia Neidnek, s ugyanezt tették a szövetség (DFB) vezetői is. Löw és a többiek egyaránt azt hangoztatták, hogy a nők játéka a "nyári mesét" idézte fel, hozzátéve, hogy egy emberként szurkolnak a hölgyek vasárnapi sikeréért.

Ami ennek realitását illeti, a szakma egyik szeme sír, a másik meg nevet. Az utóbbival kezdve, nevet azért, mert a döntőben az a brazil együttes az ellenfél, amelytől a címvédő németek korábbi vb-ken még soha nem kaptak ki. Sír ugyanakkor azért, mert ezek a brazilok már nem ugyanazok, akik a német emlékek szerint korábban voltak.

Az Egyesült Államok elleni elődöntőn ugyanis a "sárga-kékek" - legalábbis a pénteki kommentárok szerint - férfitársaikat is meghazudtolták. Daniela, Christiane, Aline és mindenekelőtt Marta szemet gyönyörködtető játékot nyújtott. Lilly a kapuban pedig egyszerűen hibátlan volt.

A nők fantasztikus munkabírással hajtották végig a kilencven percet, technikai felkészültségük pedig egyszerűen lenyűgöző volt. Daniela és Christiane uralta a középpályát, s a szakértők szerint Kakára és Ronaldinhóra emlékeztettek, Marta pedig a karcsú Ronaldo legszebb napjait idézte fel biciklicseleivel, gyorsaságával és páratlan rugótechnikájával

A németek természetesen bizakodóak, de tartanak az ellenféltől. Mindenekelőtt Martatól, aki egybehangzó vélemények szerint Ronaldo és Ronaldinho közé is simán beférne.

Mindent egy helyen az Eb-ről