Vágólapra másolva!
A hétközi, nemzetközi kupameccsen remeklő csapatok többsége ezúttal a hét végén is jó teljesítményt nyújtott (az egyetlen kivételt csak az AC Milan jelentette), így aztán álomcsapatunkban is azok vannak többségben, akik két találkozón is pályára léptek. A vasárnap a Milan elleni bajnoki rangadót megnyerő AS Roma pedig két focistával is képviselteti magát.

Kapus:

Alberto Fontana (olasz, Palermo): a Serie A listavezetője, az Internazionale csak egy gól nélküli döntetlenre volt képes a Palermo otthonában, és ennek elsősorban a hazaiak hálóőre volt az oka. Fontana, aki nemrég még az Inter cserekapusa volt, több alkalommal is bravúrral hárított, főleg Zlatan Ibrahimovic életét keserítette meg.

Hátvédek:

Magnus Johansson (svéd, IFK Göteborg): a svéd pontvadászat utolsó fordulójában még három csapatnak is volt esélye az aranyérem megszerzésére, de a bajnok végül az IFK Göteborg lett, köszönhetően a Trelleborgs FF 2-0-s legyőzésének. A találkozón a göteborgiak veterán jobbhátvédje, Johansson is gólpasszt adott - ő már az 1990-es bajnokcsapatnak is tagja volt...

Walter Samuel (argentin, Internazionale): a milánói együttes a Bajnokok Ligájában a CSZKA Moszkva otthonába látogatott, és idegenből is el tudta hozni a három pontot. A győztes találatot a középhátvéd Samuel fejelte, aki nem csak ezen a meccsen, hanem a hét végi, Palermo elleni rangadón is remek teljesítményt nyújtott.

Juan (brazil, AS Roma): a Farkasok fantasztikus hetet zártak, hiszen mind a Bajnokok Ligájában, mind a bajnokságban nyerni tudtak. A BL-ben a Sporting CP ellen hazai pályán a brazil középhátvéd, Juan gólt fejelt, és kiválóan futballozott, de az AC Milan elleni idegenbeli rangadón még ezt a teljesítményét is felülmúlta.

Andreas Beck (német, VfB Stuttgart): a germán bajnokcsapatnak az utóbbi időben nem nagyon megy a játék, és miután szerdán hazai pályán kapott ki a BL-ben az Olympique Lyon ellen, a hét végi bajnokin létfontosságú volt a győzelem a stuttgartiaknak. A svábok végül meg is verték 1-0-ra a Bayer Leverkusent, köszönhetően a balhátvéd Beck találatának - lehet, hogy a Lyon ellen is játszania kellett volna.

Középpályások:

Cristiano Ronaldo (portugál, Manchester United): a Vörös Ördögök az utóbbi hetekben igen csak elkapták a fonalat, és legutóbbi négy tétmérkőzésükön egyaránt négyszer találtak be. A múlt héten a BL-ben a Dinamo Kijevnek rúgtak egy négyest, amelyből Cristiano Ronaldo kettőt vállalt, aki a hét végi bajnokin ugyan nem talált be, de itt is remekül futballozott.

Francesc Fabregas (spanyol, Arsenal FC): az Ágyúsok előbb gólzáporos győzelmet arattak a BL-ben a Slavia Praha ellen, majd a Premier League rangadóján 1-1-es döntetlenre végeztek a Liverpool FC otthonában - és Fabregas mindkét találkozón remekelt. A csehek ellen kétszer, a Vörösök ellen pedig egyszer volt eredményes, és utóbbi találkozón egy bődületes kapufát is rúgott.

Vincent Kompany (belga, Hamburger SV): a fiatal focista az előző szezonban sokat hiányzott a hamburgi csapatból, de a jelenlegi pontvadászatban rendre ott van a kezdők között - azonban nem eredeti posztján, középhátvédként, hanem védekező középpályásként. Ebben a pozícióban szerepelt a múlt héten mind a Brann Bergen, mind az MSV Duisburg ellen, és mind a két összecsapáson győztes találatot ért el.

Robinho (brazil, Real Madrid): a brazil focista a lehető legjobb módját választotta a bocsánatkérésnek a múlt heti késéséért: fantasztikusan játszik. A BL-ben az Olympiakosz ellen szinte egymaga fordította meg a találkozót, és a hét végi, RC Deportivo elleni bajnokin is eredményes volt, pedig nem kedvenc posztján, csatárként, hanem bal oldali középpályásként szerepeltetik.

Csatárok:

Mirko Vucinic (montenegrói, AS Roma): a római szurkolók ereiben meghűlt a vér, amikor a Sporting CP elleni BL-meccs első félidejében csapatkapitányuk, Francesco Totti sérülés miatt cserét kért. A helyére beállt Vucinic azonban győztes gólt ért el a portugálok ellen, majd miután Totti a Milan ellen sem vállalta a játékot, a rangadót is eldöntötte találatával.

Didier Drogba (elefántcsontparti, Chelsea FC): a londoni együttesnél lassan már senki sem sírja vissza José Mourinhót, hiszen a gárda sorra nyeri a meccseket. A múlt héten az FC Schalke 04 elleni BL-diadalt a bajnokságban a Manchester City kiütése követte, és Drogba az előbbi meccsen egy, az utóbbin pedig két gólt ért el.

Mindent egy helyen az Eb-ről