Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia
Vágólapra másolva!
Európai kupameccsek és válogatott találkozók nélkül is rendkívül eseménydús hét van mögöttünk, hiszen Németországban, Olaszországban és Spanyolországban is két bajnoki fordulót rendeztek, Angliában pedig a hét közben a Ligakupában léptek pályára a csapatok. Álomcsapatunk igazi különlegessége a kapusposzton található, ahol egy hölgyet találhatunk.

Kapus:
Nadine Angerer (Németország): Először fordul elő, hogy álomcsapatunkba egy női labdarúgó is bekerült, de nem tehettük meg, hogy kihagyjuk a hölgyek világbajnokságon történelmet író Angerert. A német portás ugyanis kapott gól nélkül abszolválta a vébét, és a brazilok elleni fináléban még tizenegyest is hárított.

Hátvédek:
Rafinha (brazil, FC Schalke 04): A gelsenkircheni csapat mindkét múlt heti bajnokiját megnyerte, egyaránt kapott gól nélkül, ami mutatja, hogy a Királykékek védelme remekül összeállt. A brazil jobbhátvéd, Rafinha ráadásul a támadásokat is igyekszik támogatni, és a Hertha ellen az ő tizenegyesével nyert a csapat.

Mario Eggimann (svájci, Karlsruher SC): Hajnal Tamás együttese a szezon meglepetéscsapatának számít a Bundesligában, elvégre nyolc forduló után újoncként a harmadik helyen áll a tabellán. A KSC a múlt héten mindkét bajnokiján nyerni tudott: az Eintracht Frankfurt ellen nem kapott gólt, a Borussia Dortmund ellen pedig a helvét középhátvéd, Eggimann is betalált.

Iván Córdoba (kolumbiai, FC Internazionale): A milánói együttes is remekül zárta az elmúlt hetet, elvégre két bajnokin is három pontot gyűjtött. A Sampdoria elleni hazai diadal kötelező feladat volt, a rivális AS Roma idegenbeli legyőzése viszont bravúr, és utóbbi meccsen a hetek óta rendkívül megbízható teljesítményt nyújtó Córdoba is eredményes volt.

Gael Clichy (francia, Arsenal FC): Az Ágyúsok egyelőre nem akarnak botlani, még ha a legutóbbi bajnokijukat kicsit nehezen is nyerték meg. A West Ham United ellen 1-0-ra győzött az együttes, és ezúttal inkább a védelem villogott, amelyből elsősorban a balhátvéd, Gael Clichy játszott kiválóan.

Középpályások:
Lionel Messi (argentin, FC Barcelona): A katalánok fiatal zsenije mindent megtesz annak érdekében, hogy a Barca hívei ne hiányolják a csapatból Ronaldinhót. A hétközi fordulóban a Real Zaragoza ellen kétszer is betalált, majd a hét végén a Levante kapuját is bevette, miközben két gólpasszt is adott Thierry Henrynak.

Diego (brazil, Werder Bremen): A brémaiak brazil karmestere alighanem élete formájában játszik mostanában. A VfL Wolfsburg elleni idegenbeli bajnokin csapata az ő góljával ért el döntetlent, majd az Arminia Bielefeld elleni gólzáporból egy góllal és három gólpasszal vette ki a részét.

Raúl García (spanyol, Atlético Madrid): A gyengébb szezonkezdet után a fővárosi együttes kezdi összeszedni magát, és mindkét múlt heti bajnokiján begyűjtötte a három pontot. A középpályán egyedül Raúl Garcíának van kifejezetten védekező feladata, de a nyáron az Osasunától vett focista remekül állja a sarat, ráadásul egykori klubja ellen maga is betalált.

Tobias Rathgeb (német, Hansa Rostock): A keletnémet együttes pocsékul rajtolt a Bundesligában, de az utóbbi hetekben mintegy varázsütésre feljavult a teljesítménye, és a múlt héten mindkét bajnokiján nyerni tudott. A Hertha BSC elleni idegenbeli diadalból Rathgeb gólpasszal vette ki a részét, majd a VfB Stuttgart ellen gólt is szerzett.

Csatárok:
Miroslav Klose (német, Bayern München): A kisebb hullámvölgyet követően a müncheni csapat ismét csúcsformában futballozik, köszönhetően elsősorban a Klose-Toni csatárduónak. A kettős német fele az Energie Cottbus ellen mesterhármast vágott, majd a Bayer Leverkusen ellen ő adta olasz párjának a gólpasszt.

Forrás: EPA

Klose, Toni és Ribéry nem csak a pályán értik meg remekül egymást

Benjani Mwaruwari (zimbabwei, Portsmouth FC): Elképesztő mérkőzést játszottak a hét végén a Fratton Parkban, hiszen a portsmouthi együttes 7-4-re nyert a Reading FC ellen - a Premier League-ben egy meccsen korábba sohasem született ennyi találat. A hazaiak csatára, Mwaruwari ebből hármat vállalt magára, és a vendégek védelme nem tudott mit kezdeni vele.

Mindent egy helyen az Eb-ről