A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Kedd este emlékezetes FA-kupa-mérkőzést vívott egymással az Arsenal és a Hull City: Halmosi Péter csapata meglepetésre vezetést szerzett az Emirates-stadionban, majd a londoniak az egyenlítést követően egyértelmű lesgóllal alakították ki a 2-1-es végeredményt. A Hull vezetőedzője, Phil Brown szerint a negyeddöntőt követően az Arsenal középpályása, Cesc Fabregas leköpte a vesztes klub másodedzőjét - a spanyol sztár tagad.

FA-kupa, negyeddöntő:
Arsenal - Hull City 2-1 (0-1)
London, Emirates-stadion, 55 641 néző
vezette: Mike Riley
Arsenal: Fabianski - Sagna, Gallas, Djourou, Gibbs, Billong (Bendtner, 64.), Diaby, Walcott (Eboue, 82.), Vela (Nasri, 64.), Arsavin, Van Persie.
Hull: Myhill - Ricketts, Gardner, Zayatte, Dawson, Ashbee (Hughes, 46.), Barmby (France, 76.), Geovanni, Halmosi (Mendy, 67.), Fagan, Manucho.
gól: Van Persie (74.), Gallas (84.), illetve Barmby (13.)

A bajnokságban negyedik s még a Bajnokok Ligájában is érdekelt Arsenal ugyan tartalékos csapattal állt ki a Hull City ellen, az Emirates-stadion majdnem 56 ezres közönségét mégis sokként érte, amikor a 13. percben Nick Barmby egy ívelt passzra 10 méterről ballal ráfordult, s a labda Johan Djouroun irányt változtatva Fabianski kapujában kötött ki.

Halmosi Péter kezdőként jutott szóhoz a Hullban, s ugyan a 46. percben kapott egy sárgát, a 67.-ben úgy jött le a pályáról, hogy csapata még vezetett.

Az Arsenal temérdek helyzetet kidolgozott, volt, hogy a gólvonalról mentettek a vendégek, egyszer a felső kapufa segítette ki a Hullt, míg két esetben is mindössze néhány centivel kerülte csak el a labda Myhill kapuját (a legemlékezetesebb Andrij Arsavin parádés kapáslövése volt).

A 74. percben viszont már nem volt kegyelem, a Hull kapuja előtti kavarodás után egy védőről lecsorgó labdát a szemfüles Arsavin passzolt balról középre, az érkező Robin Van Persie pedig hat méterről nem hibázott.

Tíz perccel később minden eldőlt: Samir Nasri szabadrúgásból ívelt a kapu elé, a kifutó Myhillt megelőzte Djourou, csúsztatott fejese után az egyértelmű lesen álló William Gallas felé szállt a labda, a keddi csapatkapitány pedig - a feltartott kézzel reklamáló Hull-védők gyűrűjéből - szimplán a kapuba fejelt.

Ezzel az izgalmaknak még nem volt vége, a lefújás után ugyanis Phil Brown, Halmosiék mestere azt állította, hogy Cesc Fabregas - aki nem is lépett pályára - leköpte a Hull másodedzőjét, Brian Hortont.

A meccs összefoglalója:


"A vendégcsapat kapitánya, Cesc Fabregas leköpte a másodedzőmet a meccs végén - ebből is látszik, milyen klub az Arsenal. Saját szememmel láttam, hogy ez történt a játékoskijáróban: leköpte a kollégám lábát. Remélem, büszke magára" - nyilatkozta dühösen a kiesés után Brown.

A térdsérüléséből lábadozó Fabregas a lefújás után sétált fel a gyepre, hogy együtt ünnepeljen a csapattársakkal. Brown szavaira azonnal reagált: "Kategorikusan cáfolom, hogy bárkit leköptem volna a mérkőzés után. Soha nem tettem még ilyet a karrierem során a pályán, miért tettem volna ezt épp akkor, amikor nem is játszom? Megértem, hogy frusztrált az ellenfél a vereség és a kétséges győztes gól miatt - én is gyakran éreztem már így többször a pályafutásom során - , de ez nem az én hibám, s nem is az Arsenal-játékosoké" - mondta a 21 éves spanyol középpályás.

Az Arsenal vezetőedzője, Arsene Wenger az incidenst nem látta, nem hallotta. "Semmit nem tudok erről. Nem vagyok a címlapsztori-gyártás specialistája, nem csinálok ügyet olyan apróságokból, amelyek esetleg a játékoskijáróban történhettek. Sajnálom, de nem tudok kommentálni egy olyan dolgot, amit nem is láttam" - vallotta be Wenger.

Phil Brown a Hull vesztét okozó Gallas-gólról is kertelés nélkül beszélt: "Csapatom nem a Premier League-ben negyedik Arsenaltól, hanem a partjelzőtől és a játékvezetőtől kapott ki.. A meccs akkor állt a feje tetejére, amikor a bíró megadta magát a hazaiak nyomásának." A tréner hozzátette még, hogy szerinte a bíró a hazai közönség füttykoncertjének és Arsene Wenger nagyjelenteinek a hatására adott sárga lapot kapusának időhúzásért.

A találkozót követően a két edző nem fogott kezet egymással, Brown szerint ez nem csoda, mert "Wenger sohasem szokott."

A Wembleyben rendezendő elődöntőkben pikáns meccsekre van kilátás: az Arsenal a Chelsea-vel, míg a Manchester United az Evertonnal találkozik április 18-án, illetve 19-én.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!