A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Lejátszották az idény első milánói derbijét, igaz, a meccsre nem a San Siróban került sor, hanem Bostonban, ahol a World Football Challenge sorozat keretében találkozott egymással a két csapat. A tesztmeccs az Internek sikerült jobban, amely a Genoától megszerzett Diego Milito duplájával 2-0-ra nyert a meglehetősen gyenge teljesítményt nyújtó városi rivális ellen.

Egy Milan-Inter minden körülmények között presztízsmeccsnek számít, de mivel ezúttal csak egy felkészülési torna keretein belül találkoztak a csapatok, így sem az iram, sem az ütközések keménysége nem idézte az élesben megszokottat.

Pato révén a Milan jegyezte az első lehetőséget, de a brazil bombáját honfitársa. Júlio César kitolta, a túloldalon viszont egyből sikerült az áttörés: Cambiasso indítására Diego Milito rajtolt, aki Onyewut csúnyán megforgatta, aztán éles szögből is lőtt, ahhoz, hogy ez gólt eredményezzen kellett Kalac bénázása is.

A vezető gól után is az Inter játszott aktívabban, Stankovic és Balotelli is távolról kínálta meg Kalacot, a piros-feketék viszont körülményesen szőtték támadásaikat, és bár Ronaldinho próbálkozott, rendre ketten támadták meg, így a labda szinte el sem jutott a két támadóhoz, Borriellóhoz és Patóhoz.

A 34. percben ígéretes pozícióból végezhetett el szabadrúgást a Milan, Ronaldinho lövése azonban a sorfalról levágódott. A brazil reklamált a bírónál a sorfal közelsége miatt, amire Jorge Gonzalez piros lappal válaszolt, igaz, gyorsan előrántotta a sárgát is egy nagy mosoly kíséretében, így Ronaldinho maradhatott a pályán.


A 47. percben ismét Ronaldinho próbálkozott szabadrúgásból, ekkor már kaput is talált, de Júlio César odaért a lapos lövésre. A Milan akcióból továbbra is tökéletesen impotens volt, így maradtak a pontrúgások, Ronaldinho ugyan ravaszul csavart, de egy 30 centi ismét hiányzott a gólhoz. A másik oldalon Stankovic bal sarokba tartó löketét Kalac ütötte ki, aztán Flamini is rájött, hogy a totyogásnál célravezetőbb a lövés, Júlio Césarnak ekkor kellett először igazán nagyot védenie, mindez a 74. percben történt...

A jelentet követő szögletből aztán az Inter kontrázott és megint Milito volt a befejezőember, ezúttal Abatét csapta be, de ismét szüksége volt Kalac asszisztálására, a nagy ember ugyanis eldőlt, és a lábáról a hálóba perdült a labda. A tömeges cserék miatt ekkor már nagyon leült a meccs, amelynek legvégén még Nesta adott munkát Toldónak, az Inter 2-0-s győzelmét azonban már semmi sem veszélyeztette.

A tornát egyébként a Chelsea nyerte, amely az utolsó fordulóban 2-0-ra nyert a mexikói América ellen Franco DiSanto és Florent Malouda góljaival. Az América a vereség ellenére második lett a tornán, az Inter harmadikként végzett, a nyeretlen Milan pedig utolsóként.

World Football Challenge, 3. forduló:
Internazionale - Milan 2-0 (1-0)
Boston, Foxboro-stadion, 42 531
v.: Jorge Gonzalez
Inter: Julio Cesar (Toldo, 85.) - Maicon (Santon, 69.), Lúcio (Materazzi, 76.), Chivu (Cordoba, 73.), J. Zanetti (Obi, 90.) - Muntari (Burdisso, 76.), Cambiasso (Destro, 87.), Thiago Motta (Vieira, 62.) - Stankovic (Krhin, 85.) - Balotelli (Mancini, 69.), D. Milito (Quaresma, 76.)
Milan: Kalac - Zambrotta (Oddo, 63.), Onyewu (Nesta, 63.), Thiago Silva, Jankulovski (Antonini, 63.) - Gattuso (Flamini, 68.), Pirlo (Abate, 46.), Ambrosini - Ronaldinho (Oduamadi, 68.) - Borriello (Zigoni, 46.), Pato.
gól: D. Milito (4., 75.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!