A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Herczeg András, a DVSC-TEVA labdarúgócsapatának vezetőedzője a szerdai Bajnokok Ligája-selejtező előtti sajtótájékoztatóján sem bocsátkozott jóslásba, mindössze annyit mondott kedden, hogy szeretné, ha a közönség a végén vastapssal jutalmazná együttesét, mert az vélhetően továbbjutási esélyekkel kecsegtetne a jövő szerdai visszavágót illetően.

Nanne Bergstrand, a svéd Kalmar trénere már egyértelműbben fogalmazott: nyerni jöttek Debrecenbe. A szakember hozzátette, hogy a döntetlennel sem lenne elégedetlen, ha sikerül gólt vagy gólokat szerezniük.

Bergstrand szerint a DVSC jó csapat, amely a svéd élvonalban is az élbolyhoz tartozna. Külön méltatta Rudolf Gergelyt, akit maga is szívesen látna a Kalmarban. A Helsingborggal már BL-rutint szerzett tréner a látványos futball híve, ezért alkalmaz előszeretettel brazilokat, mert Svédországban nincs annyi kreatív játékos, amennyi egy nemzetközi porondon is sikeres gárdához elég lenne.

A két csapatban egyébként az a közös, hogy egyik sem bajnokhoz méltó stadionban játszik. A svédek annyival előrébb járnak - számolt be Nanne Bergstrand -, hogy Kalmarban hamarosan megkezdik az új, minden igényt kielégítő aréna építését, mely 25 millió eurós költségvetésből, a város és a klub közös vállalkozásában készül el 2011-re.

A DVSC-t jövő szerdán még a 99 éves Fredriksskansban fogadják, mindössze négyezer néző előtt, mivel ennyit engedélyezett az európai szövetség (UEFA).

Debrecenben még csak óhaj szintjén áll a stadionügy, az mindenesetre örömteli, hogy alig pár száz belépő maradt a pénztárakban a meccs napjára. Bartha Csaba, a DVSC sportigazgatója tízezer nézővel számol, és szerinte azért nem lesz telt ház - ez 10 500 nézőt jelentene a Nagyerdőn -, mert a vendégszektorban mindössze húsz skandináv drukker foglal majd helyet.

Bajnokok Ligája-selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:
DVSC-TEVA - Kalmar (svéd) 20 ó

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!