Vágólapra másolva!
Az elmúlt évek talán legmeglepőbb átigazolás-sorozatát az argentin csatár, Carlos Tévez hajtotta végre. A támadó előbb a Boca Juniorsból a brazil Corinthianshoz szerződött, majd nagy meglepetésre nem valamelyik európai sztárklubhoz került, hanem a West Ham Unitedhez.

Eközben azt sem lehetett tudni, hogy az egyesületek mennyit fizettek érte, hiszen játékjoga egy menedzserirodánál, az MSI-nél volt. Ebből aztán újabb problémák adódtak, és a West Ham pénzbüntetést is kapott, ám Tévez 2007-ben a Manchester Unitedben folytatta pályafutását - mégpedig kölcsönjátékosként. A szerződés a nyáron lejárt, és a MU nem volt hajlandó kifizetni a kért 25 millió fontot, így Tévez távozott az Old Traffordról, éppen a városi rivális Manchester Cityhez.

A vételárat itt sem hozták nyilvánosságra, de általános volt a vélekedés, hogy a City 25,5 millió fontot fizetett az MSI-nek - azonban a The Times értesülései szerint ennél nagyobb összeg cserélt gazdát.

A tekintélyes brit lap internetes kiadása úgy tudja, hogy a manchesteriek első körben 15 millió fontot adtak Tévezért, amit a továbbiakban még két 16 millió fontos részlet követ, márpedig ez összesen 47 millió font! Az már szinte mellékes, hogy a klubnak 3,5 millió eurós bónuszt kell fizetni, ha Tévez segítségével megnyeri a Bajnokok Ligáját.

Ha a lap értesülései helyesek, az argentin támadó brit átigazolási csúcsot döntött, sőt, ő lett minden idők ötödik legdrágább labdarúgója - nála többet csak Cristiano Ronaldóért, Zinédine Zidane-ért, Kakáért és Zlatan Ibrahimovicért fizettek.

További átigazolási hírek:
A Chelsea szerződést hosszabbítana elefántcsontparti támadójával, Salomon Kalouval. A Hamburg érdeklődik a jelenleg klub nélküli lengyel csatár, Euzebiusz Smolarek iránt.

Az AEK Athén argentin csatárát, Ismael Blancót a Palermo és a Genoa is figyeli. A Hamburg védőjét, Jerome Boatenget az Internazionale szakemberei figyelik.

www.global-soccer.eu

Mindent egy helyen az Eb-ről