Vágólapra másolva!

Öt új vb-résztvevő az álomcsapatban

A vb-selejtezők jegyében telt el a múlt hét, és Európában szinte minden eldőlt a kvalifikációs sorozatban. Kontinensünkről újabb négy válogatott harcolta ki a részvételt, és közülük három képviselteti magát álomcsapatunkban, ahogyan a Dél-Amerikában szombaton ünneplő Chile, valamint a szintén most célba ért Egyesült Államok is.

Kapus:

René Adler (Németország): a Nationalelf Moszkvában győzte le az orosz válogatottat, pedig a német együttes nem is játszott kiemelkedően. A kapuban azonban Adler parádésan védett, a hazaiak összes próbálkozását hárította, több alkalommal bravúrt bemutatva.

Hátvédek:

Waldo Ponce (Chile): Dél-Amerikából a hét végén újabb válogatott kvalifikálta magát a világbajnokságra, a chileiek idegenben győzték le 4-2-re Kolumbiát. Mint az eredmény is mutatja, a csapatnak nem a védekezés az erőssége, ám a jobbhátvéd Ponce felfutásai rendre veszélyt jelentettek - és egy gólt is fejelt.

Philippe Senderos (Svájc): a svájciak tavaly hazai pályán kaptak ki Luxemburgtól, volt tehát miért visszavágniuk a miniállamnak. Azt azonban valószínűleg ők sem gondolták, hogy tíz perc után már 2-0-ra vezetnek, arról nem is beszélve, hogy Senderos két góljával - a középhátvéd pedig az Arsenalban nem is kap játéklehetőséget.

Radoszlav Batak (Montenegró): a montenegróiak nem szerepeltek valami jól a világbajnoki selejtezők során, de a hét végén megszerezték első győzelmüket a sorozatban. A Grúzia elleni hazai, 2-1-es győzelem során a középhátvéd Batak is betalált, akinek ez volt az első gólja a címeres mezben.

Niklas Moisander (Finnország): a finnek számára a csoport harmadik helye is jó eredménynek számít, és Wales hazai legyőzésével sikerült is kivívniuk ezt a pozíciót. A győztes gólt a felfutó balhátvéd, Moisander szerezte, aki csatárokhoz illő higgadtsággal cselezte ki védőjét, majd lőtt a hosszú sarokba.

Középpályások:

Simao Sabrosa (Portugália): a magyar válogatott a papírformának megfelelően vereséget szenvedett Lisszabonban, és a mérkőzés hőse nem a hazaiak legnagyobb sztárja, Cristiano Ronaldo volt, hanem egy másik madridi légiós. Az Atléticóban futballozó Simao Sabrosa kétszer is betalált, és tarthatatlan volt a magyar hátvédek számára.

Jakob Poulsen (Dánia): a dán válogatott már biztosan ott lesz a 2010-es világbajnokságon, köszönhetően annak, hogy Svédország ellen is sikerült nyernie. A skandináv rangadót a középpályás Jakob Poulsen távoli lövése döntötte el - az Aarhus játékosának ez volt az első gólja címeres mezben.

Zvjezdan Misimovic (Bosznia-Hercegovina): az európai selejtezők egyik legnagyobb meglepetését a bosnyákok remeklése jelenti, a gárda ugyanis kiharcolta a pótselejtezőn való részvétel jogát. A hét végi, Észtország elleni idegenbeli győzelemből Misimovic két gólpasszal vette ki a részét.

Milan Jovanovic (Szerbia): a szerbeknek viszont nem kell pótselejtezőt játszaniuk, ugyanis megnyerték csoportjukat Franciaország és Románia előtt. A hét végén éppen a románok ellen aratott gólzáporos győzelmet az együttes, az 5-0-s diadalhoz a balszélső Jovanovic két góllal járult hozzá.

Csatárok:

Teofanisz Gekasz (Görögország): a görögöknek matematikailag még a közvetlen kijutásra is van esélyük, de valószínűbb, hogy majd pótselejtezőt játszanak. Ehhez persze az is kellett, hogy a hét végén legyőzzék Lettországot, ami elsősorban Gekasznak köszönhetően sikerült, a csatár ugyanis mesternégyest szerzett.

Conor Casey (Egyesült Államok): az amerikaiaknak Hondurasban kellett nyerniük ahhoz, hogy kijussanak Dél-Afrikába, ami egy izgalmas mérkőzésen sikerült is nekik. Az összecsapás hőse Casey volt, aki korábban sohasem volt eredményes a címeres mezben, most viszont kétszer is betalált, a harmadik gólt megelőző szabadrúgást pedig ő harcolta ki.

www.global-soccer.eu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!