A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNAndrásfi Tibor
20:00VívásTibor Andrasfi-Koki Kano
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
20:45TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Dzsudzsák Balázs csapata, a PSV a holland bajnokság hét végi fordulójában 4-0-ra verte a NEC Nijmegent, és ezzel második helyen áll az Eredivisie-ben. Az eindhoveniek azonban egy szempontból rekordernek számítanak Európában: a PSV a tétmérkőzéseket figyelembe véve a leghosszabb ideje veretlen gárda, Dzsudzsákék 26 találkozó óta nem kaptak ki.

Amikor 2009. március 15-én, a holland bajnokság előző szezonjának 27. fordulójában a Feyenoord Leroy Fer góljával legyőzte a PSV-t, akkor valószínűleg a legelvakultabb eindhoveni szurkolók sem gondolták, hogy kedvenceik ezt követően páratlan sorozatba kezdenek.

Azóta ugyanis Dzsudzsák Balázs és társai nem veszítettek tétmérkőzést: a PSV a rotterdami vereség óta 26 találkozót játszott, és nem hogy nem kapott ki, de a 26 összecsapásból 21-et meg is nyert! Mindössze öt olyan csapat van, amely ezen időszak alatt pontot tudott szerezni ellene: a NEC Nijmegen még az előző idényben, a jelenlegi szezonban pedig a Venlo, a Twente és az Utrecht, valamint az UEFA Európa Ligában a Sparta Praha.

A többi találkozót a Philips-gyáriak mind megnyerték, pedig az ellenfelek között volt az Ajax Amsterdam (kétszer) és a Feyenoord is, a nemzetközi porondon pedig a Cserno More Várnát és a Bnei Yehudát kétszer is legyőzték, a CFR Clujt és az FC Köbenhavnt pedig egyszer-egyszer. Utóbbi hat találkozó érdekessége, hogy mindegyiken 1-0-s eredmény született.

Külön öröm a magyar drukkerek számára, hogy Dzsudzsák Balázsnak kulcsszerepe van az eindhoveniek menetelésében. A szélső a 26 mérkőzésből mindössze kettőt hagyott ki, mindkettőt eltiltás miatt (a Nijgemen és a Heerenveen ellen nem játszhatott), a többin viszont ott volt a csapatban, és pazar teljesítményt nyújtott. A PSV a 26 meccsen 53 gólt szerzett, amiből Dzsudzsák kilencet vállalt magára, további 11 találatnál pedig ő volt az előkészítő.

Jelenleg egyetlen élvonalbeli európai klub sem büszkélkedhet hasonló szériával, vagyis ilyen régóta nem szenvedett vereséget tétmérkőzésen. Az FC Barcelona például a múlt héten a Rubin Kazanytól kapott ki a Bajnokok Ligájában, és ezzel egy tízmeccses sorozatot szakított meg - ez hosszabb is lehetett volna, ha a katalánok az előző idény hajrájában nem lazsálják le több bajnokijukat is a már biztos aranyérem tudatában, a BL-döntőre készülve.

A Bundesligában tíz forduló után ugyan a Hamburg és a Leverkusen is veretlen, de a kupasorozatokban mind a két csapat szenvedett már vereséget ebben az idényben: a gyógyszergyáriak a német kupában a másodosztályú Kaiserslautern ellen estek ki, a HSV pedig az Európa Liga csoportkörében Bécsben szaladt bele egy pofonba a Rapid Wien ellen.

Európa-szerte jó néhány olyan együttes van, amely még veretlen bajnokságában, de a nemzetközi porondon már mindegyik elszenvedett legalább egy vereséget. A legközelebb a PSV-hez éppen egy másik holland gárda, a Twente állt, amely a bajnokságban megelőzi Dzsudzsákékat: az enschedeiek ugyanúgy veretlenek az Eredivise-ben, ráadásul augusztusban két döntetlennel, tehát vereség nélkül estek ki a Bajnokok Ligája selejtezőjében a lisszaboni Sporting ellen.

Veretlenségi sorozatuk már 18 mérkőzést számlált (legutóbb az előző idény utolsó fordulójában kaptak ki az Ajax Amsterdamtól), ám a múlt héten az Európa Liga csoportkörében nagy meglepetésre idegenben 2-0-ra alulmaradtak a moldáv Seriff Tiraspollal szemben. Ha csak a bajnoki mérkőzéseket vesszük figyelembe, akkor a leghosszabb szériával jelenleg az észt Levadia Tallinn rendelkezik.

Forrás: dvsc.hu

A Levadia otthon egyeduralkodó, de a BL-ben a Debrecen erősebbnek bizonyult nála

A tallinniak idén még nem kaptak ki a bajnokságban, pedig már 32 fordulót lejátszottak, sőt, utolsó bajnoki vereségüket 2008 májusában szenvedték el. Összesen immár 59 találkozó óta vereség nélkül állnak az észt Meistriligában, azonban a nemzetközi porondon, a BL selejtezőjében éppen a Debrecen verte ki őket - kettős győzelemmel.

www.global-soccer.eu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!