Vágólapra másolva!
Akár 10 percre is megszakíthatják, végső esetben pedig el is halaszthatják a Juventus és az Internazionale szombati mérkőzését az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, ha a szurkolók rasszista bekiabálásokkal sértegetik a futballistákat, mondta Giancarlo Abete, az olasz szövetség elnöke.

"Úgy tekintünk a találkozóra, mint egy sporteseményre, ezért ha bármi oda nem illő esemény történik, megvannak az eszközeink a beavatkozásra - fogalmazott Abete. - Két remek együttes csap össze szombaton, és mindenkinek az az érdeke, hogy a pályán történő eseményekre koncentráljunk.

Ha a csapatkapitányok úgy érzik, hogy jobb lenne elhalasztani a mérkőzést, akkor megvan a joguk ahhoz, hogy ezt kérjék a játékvezetőtől. Meglehetősen nehéz az olasz bajnokságban elhalasztani egy összecsapást, de ha elejét szeretnénk venni a futballisták sértegetésének, akkor nem szabad félnünk attól, hogy megtegyük a szükséges intézkedéseket."

Az elmúlt szezonban a Juventusnak egy bajnoki találkozót zárt kapuk mögött kellett lejátszania, mert a szurkolók rasszista rigmusokkal sértegették az Internazionale ghánai származású csatárát, Mario Balotellit.

Mindent egy helyen az Eb-ről