A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
E heti álomcsapatunk tizenegy különböző nemzetiségű futballistából áll, és négy kontinens is képviselteti magát: akad itt ázsiai, afrikai, észak- és dél-amerikai futballista is az európaiak mellett. A védelem három tagja is győztes gólt szerzett, köztük Danny Higginbotham ballábas létére a védelem jobb oldalán szerepelt.

Kapus:

Brad Friedel (amerikai, Aston Villa): A birminghamiek célja az Európa Ligába való kijutás, hétvégén pedig egy közvetlen riválissal játszottak rendkívül fontos mérkőzést. A Tottenham elleni találkozón a pontszerzés elsősorban a védelemnek, legfőképpen pedig Friedelnek volt köszönhető, aki több alkalommal is bravúrosan hárított.

Hátvédek:

Danny Higginbotham (angol, Stoke City): Remekül tartja magát a kiscsapat a Premier League-ben, a Blackburn Rovers elleni győzelmével egészen a 11. helyre jött fel a tabellán. A meccsen az első gólt Higginbotham szerezte, aki ballábas létére ezúttal a védelem jobb oldalán szerepelt, de magabiztosan megoldotta feladatát.

Bo Svensson (dán, Mainz): Szalai Ádám együttese a múlt heti, Bayern München elleni papírforma-vereség után ezúttal hozta a hazai győzelmet. A Borussia Mönchengladbach ellen a védelem remekül zárt, a középhátvéd Svensson pedig jókor volt jó helyen, és így ő szerezte a mindent eldöntő találatot.

Nunes (portugál, Mallorca): Folytatódott az elképesztő sorozat, a Mallorca egymás után a 11. hazai mérkőzését is megnyerte a bajnokságban. A Villarreal ellen a vártnál nehezebben született meg a győzelem, de a hajrában a portugál középhátvéd, Nunes a kapuba fejelt egy szabadrúgást követően, így a Mallorca feljött a negyedik helyre a tabellán.

Danny Fox (skót, Burnley): Az angol születésű, ám skót válogatott balhátvéd remek igazolásnak bizonyult. A bekk ugyanis a West Ham United ellen előbb egy gólpasszt adott, majd ő szerezte meg a győztes gólt, és ezzel a három ponttal a gárda elhagyta a kiesési zónát a Premier League-ben.

Középpályások:

Estebán Granero (spanyol, Real Madrid): A madridi csapat még Cristiano Ronaldo nélkül is hemzseg a sztároktól, az Espanyol elleni találkozón azonban nem egy kirakat-játékos volt a legjobb. A szintén a nyáron igazolt Granero két gólpasszt osztott ki, hatalmas munkabírásával kiemelkedett a mezőnyből.

Forrás: AFP
Kaká újra gólt lőtt, de a Real első két találatát Granero készítette elő

Ever Banega (argentin, Valencia): A Turia-partiak magabiztosan tartják a harmadik helyet a Primera Divisiónban, a szezon egyik kellemes meglepetése a szurkolók számára az argentin középpályás. Banega beverekedte magát a kezdők közé, kiválóan futballozik, a hét végén a Real Valladolid ellen gólt szerzett, majd gólpasszt adott.

Carlos Eduardo (brazil, Hoffenheim): Hétmeccses nyeretlenségi szériát szakított meg a gárda a Bundesligában hétvégén a Hannover ellen, a győzelem főhőse a brazil középpályás volt. Carlos Eduardo előbb maga volt eredményes, majd tizenegyest harcolt ki, amit Szejad Szalihovics magabiztosan értékesített.

Macui Daiszuke (japán, Grenoble): A Grenoble szinte biztosan kiesik a francia élvonalból, hiszen jelentős hátránnyal áll az utolsó helyen, de szombaton a szurkolóknak végre volt egy kis okuk az örömre, mivel kedvenceik 5-0-ra legyőzték az Auxerre-t. A japán balszélső, Macui két gólja mellett egy gólpasszt is adott, amiért a L'Équipe-től nyolcas osztályzatot kapott.

Csatárok:

Didier Drogba (elefántcsontparti, Chelsea): A londoni együttes eredményei az Afrika-kupa alatt sem romlottak, Drogba azonban egy hét alatt megmutatta, hogy milyen sokat jelent a csapat számára. A Hull City elleni gólja egy pontot ért, az Arsenal elleni rangadót pedig ő döntötte el a duplájával - a londoni rangadón még egy bődületes kapufát is lőtt.

Antonio di Natale (olasz, Udinese): Az udinei együttes a vártnál gyengébben szerepel a Serie A-ban, de vasárnap sikerült legyőznie a hetek óta veretlen Napolit, köszönhetően Di Natalénak. A csatár mesterhármast szerzett, így már 16 találatnál jár a szezonban, amivel vezeti a góllövőlistát.

www.global-soccer.eu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!