A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Az elmúlt hét a világbajnoki felkészülés jegyében telt, rengeteg előkészületi mérkőzést játszottak. A legjobb teljesítményt a hollandok nyújtották, így tőlük ketten is bekerültek álomcsapatunkba, amelyben csak egy olyan játékos kapott helyet, aki nem lesz ott Dél-Afrikában.

Kapus:

Zeng Cheng (Kína): A francia válogatott utolsó felkészülési mérkőzését Kína ellen játszotta, alighanem abban bízva, hogy önbizalom-növelő győzelmet arat - ám a 90 perc 1-0-s vereséggel zárult. Ebben nagy szerepe volt a kínai kapusnak, Zeng Chengnek, aki több bravúros védést is bemutatott.

Hátvédek:

Philipp Lahm (Németország): A bosnyák válogatott ráijesztett a németekre, amikor vezetést szerzett ellenük, ám a Löw-gárda a szünet után fordítani tudott. A vezéregyéniség az újdonsült csapatkapitány, Lahm volt, aki az egyenlítő találatot szerezte, és végigzakatolta a meccset a jobb oldalon.

Paulo da Silva (Paraguay): A dél-amerikai válogatott elsősorban remek védelmének köszönheti sikereit, így aztán a görögök elleni mérkőzés nagyon érdekesnek ígérkezett. A két defenzív csapat párharcát végül a paraguayiak nyerték, Da Silva hibátlanul hozta le a meccset.

Kolo Touré (Elefántcsontpart): Sven-Göran Eriksson csapata egy másik vb-résztvevő ellen lépett pályára, és le is győzte Japánt 2-0-ra. Didier Drogba sérülése ugyan rendkívül rossz hír, de azzal elégedettek lehettek az elefántcsontpartiak, hogy megúszták kapott gól nélkül - ráadásul a középhátvéd Kolo Touré is eredményes volt.

Michel Bastos (Brazília): A vb egyik esélyese könnyű ellenfelet talált, Zimbabwe ellen magabiztosan nyertek Robinhóék. Az első gólig azért nehéz dolga volt a csapatnak, a balhátvéd Michel Bastos találata azonban megnyugtatta a dél-amerikaiakat. Az Olympique Lyon légiósa első gólját szerezte a válogatottban.

Középpályások:

Jesús Navas (Spanyolország): A világbajnokság másik favoritja folytatta győzelmi sorozatát, ám a Koreai Köztársaság ellen egészen a mérkőzés hajrájáig várni kellett a győztes találatára. Ezt a jobbszélső Jesús Navas érte el egy távoli lövésből, de a középpályás ezen kívül is remek teljesítményt nyújtott.

Raúl Meireles (Portugália): A Zöld-foki-szigetek elleni, gól nélküli döntetlen után a Kamerun elleni győzelem nagyon jól jött a portugál együttesnek. Aggasztó lehet Carlos Queiroz szövetségi kapitány számára, hogy a a csatárok még mindig gólképtelenek, a középpályás Raúl Meireles duplája viszont azt mutatja, hogy a többiek is képesek mérkőzéseket eldönteni.

Wesley Sneijder (Hollandia): Az Oranje két győzelemmel készült a világbajnokságra, amelyek közül a szintén résztvevő Ghána elleni volt az értékesebb, a Magyarország elleni pedig a könnyebb. Sneijder mindkét találkozón betalált, és igazi karmesterként futballozott - ami optimistává teheti a holland híveket.

Arjen Robben (Hollandia): Az viszont beárnyékolta a mieink elleni győzelmet, hogy Arjen Robben a mérkőzés hajrájában megsérült. Pedig a szélső egy félidő alatt is megmutatta, hogy miért benne bíznak leginkább a drukkerek, hiszen kétszer is eredményes volt, egy gólt pedig előkészített, remekül futballozott.

Csatárok:

Edson Buddle (Egyesült Államok): Az amerikai drukkereken kívül eddig nem sokan ismerték a Los Angeles Galaxy csatárának nevét, aki Ausztrália ellen bemutatkozott a világnak, hiszen kétszer is eredményes volt. A támadó szülei tudhattak valamit, amikor Peléről nevezték el fiacskájukat.

Milivoje Novakovic (Szlovénia): A világbajnoki selejtezők során Novakovic volt a szlovének legeredményesebb futballistája, és a csatár azóta is remek formában van. Az Új-Zéland elleni felkészülési meccsen kétszer is szabadrúgásból volt eredményes.

www.global-soccer.eu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!