Vágólapra másolva!
Az átigazolási szezon fő bevásárlójának a Manchester City számít, ám a rengeteg érkező miatt az egyesület játékoskerete túlságosan is nagyra nőtt, így a klubnak pár focistától meg kell válnia. Az egyik távozó a válogatott szélső, Shaun Wright-Phillips lehet.

A manchesteriek már megvették Yaya Tourét, David Silvát, Jerome Boatenget és Alekszandar Kolarovot, de a hírek szerint a költekezés nem ért véget: az edző, Roberto Mancini szerint hamarosan Mario Balotelli és James Milner is érkezhet. Mivel a Premier League új szabályai szerint az élvonalra csak huszonöt, 21 évnél idősebb játékost lehet nevezni, így a Citynek most már el is kell adnia futballistát.

Angol lapértesülések szerint a távozók között lehet a válogatott szélső, Shaun Wright-Phillips is, hiszen Silva vagy akár Milner is tud játszani az ő posztján.

A klubvezetés viszonylag olcsón, hétmillió fontért hajlandóak lenne elengedni a játékost, ez az összeg felkeltette több angol csapat érdeklődését. Wright-Phillips azonban heti 65 ezer fontot keres, és ebből nem szeretne engedni - az Arsenal viszont ezt sokallja. A Liverpool ugyanakkor megadná ezt a fizetést: a Vörösöknek jól jönne a középpályás, hiszen kevés az angol nevelésű labdarúgójuk - márpedig a Premier League-ben benevezett 25 fős keretben nyolc ilyen játékosnak kell lennie.

További átigazolási hírek

A Chelsea brazil származású, portugál középpályása, Deco hazatért a Fluminensébe.

A Málaga megszerezte az argentin Banfield uruguayi csatárát, Sebastián Fernéndezt.

A Liverpool állítólag érdeklődik a Tottenham Hotspur csatára, Peter Crouch iránt.

Az Olympique Marseille támadóját, Hatem ben Arfát a Newcastle United szemelte ki.

A Liverpool argentin balhátvédjét, Emiliano Insúát a Genoa veheti meg.

www.global-soccer.eu

Mindent egy helyen az Eb-ről