A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Pénteken nyélbe kell ütni a Liverpool tulajdonosváltását: október 15-én kell visszafizetni az angol klubnak a Royal Bank of Scotland felé fennálló tartozását. Ha a csődeljárás elindul, kilenc pontot levonhatnak a csapattól, ám az eladást még akadályozza egy bírósági határozat.

Bár a londoni bíróság többször kimondta, hogy a tizennyolcszoros angol bajnok egyesület eladását nem blokkolhatják a jelenlegi tulajdonosok, pénteken 14 órakor Tom Hicksnek és George Gillettnek jelenése lesz a dallasi bíróságon, írta csütörtök éjjel a BBC.

A klub vezetői bíznak benne, hogy az utolsó akadály is elhárul az eladás elől, ahogy Martin Broughton elnök fogalmazott: "Már majdnem ott vagyunk, de még meg kell szabadulnunk az akadályozó határozattól."

Hicks és Gillett többet akart kapni a klubért, mint amennyit a győztes pályázó, a New England Sports Ventures (NESV) kínált, ezért az igazgatótanács két tagját eltávolította, nélkülük pedig az amerikaiak szerint jogszerűtlen volt a klub eladása, ezért fordultak bírósághoz. Miután azonban a londoni hivatal a Liverpoolnak adott igazat, az amerikai tulajdonosok egy texasi bíróságnál jelentkeztek, ahol számukra kedvező ítélet született. Mindezt azért tehették, mert az LFC felett jelenleg diszponáló cég, a Kop Holding dallasi bejegyzésű.

Amennyiben nem sikerül eladni, komoly bajba kerül a klub: pénteken kell ugyanis visszafizetnie egy 240 millió fontos bankkölcsönt. Ha ez nem sikerül, csődeljárás indul, ami miatt a liga kilencpontos levonással sújthatja a csapatot.

Broughton bízik benne, hogy John Henry, az LFC-ért 300 millió fontot kínáló New England Sports Ventures "nagyon eltökélt" igazgatója szombaton már tulajdonosként nézi meg az Everton elleni városi derbit.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!