Vágólapra másolva!
A magyar U21-es labdarúgó-válogatott barátságos mérkőzésen 2-0-s vereséget szenvedett a Bozsik-stadionban Montenegró ellen.

Róth Antal csapata átalakult a bosnyákok elleni, utolsó Eb-selejtezőhöz képest, hiszen mostantól az 1990. január elseje után születettek alkotják ezt a korosztályt, de Gulácsi Péternek, Kádár Tamásnak, Gosztonyi Andrásnak vagy Futács Márkónak már az előző garnitúrában is komoly szerep jutott.

A Montenegró elleni meccsen az MLSZ honlapja szerint az első félidőben a magyar csapat játszott mezőnyfölényben, de a támadásokat nem sikerült pontosan befejezni, és bár a fordulás után Gosztonyi kapufájánál közel voltunk a gólhoz, a meccs vége a vendégeknek sikerült jobban, Djokovic és Seratlic is betalált Gulácsi kapujába.

"Nagyon nehéz feladatot kaptunk, és nem elsősorban azért, mert az ellenfél jelentős játékerőt képviselt, hanem mert induló csapatként egy stabil védekezést játszó együttessel kerültünk szembe - nyilatkozta Róth Antal az MLSZ honlapjának. - Türelmesnek kellett lennünk, hogy feltörjük a vendégek védelmét, ám a kapu előtt hiányzott az ötlet, és így meddő volt a támadójátékunk. A végén elfogyott az energiánk, és egyszerű játékhelyzetből mattolt bennünket az ellenfél. Egyelőre nem az eredmény a legfontosabb, de nem ezt terveztük, szerettük volna megnyerni a találkozót."

U21-es barátságos meccs:
Magyarország - Montenegró 0-2 (0-0)
A magyar csapat összeállítása: Gulácsi - Szokol, Kádár, Fiola (Preklet, 46.), Katona - Simon Á. (Takács P., 46.), Kiss M. (Egerszegi, 73.) - Simon K. (Balázs B., 59.), Gosztonyi, Bódi (Balajti, 59.) - Futács (Tischler, 73.).
gól: Djokovic (87.), Seratlic (89.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!