A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A szombati, Tottenham elleni bajnoki vereség után a portugál Braga otthonában is kikapott az Arsenal labdarúgócsapata. A keddi Bajnokok Ligája-összecsapás után az angol együttes szakvezetője, Arséne Wenger kifakadt, és bírálta Kassai Viktor játékvezetőt, aki szerinte jogos büntetőtől fosztotta meg csapatát.

"Szombaton nem voltuk határozottak, rengeteg helyzetet kihagytunk. Ezúttal viszont olyan ellenféllel kerültünk szembe, amely nem akart játszani, csupán kontrái által szeretett volna elkapni bennünket. Persze mindenkinek megvan a joga úgy játszani, ahogy szeretne, ez ezúttal be is jött" - mondta a Braga elleni 2-0-s BL-vereség után Arséne Wenger.

Az Arsenal edzője úgy vélte, tíz meccsből nyolc-kilenc alkalommal is nyerne csapata, az egy vereséget pedig éppen Lisszabonban szenvedte el.

Wenger kritizálta a mérkőzés magyar játékvezetőit, Kassai Viktoron a Velával szemben elkövetett szabálytalanság megtorlását kérte számon. "Nagyon nehéz megérteni, miért nem ítélt büntetőt a mexikói csatár buktatásért" - dohogott a szakember, aki szerint vicc, hogy Kassai végül Velának adott sárgát színészkedésért.

"Ez is csak azt bizonyítja, az öt játékvezető sem megoldás a problémákra. Sőt, teljesen használhatatlan ez a rendszer. Egyértelműen ez volt a mérkőzés fordulópontja, hiszen, ha 13 perccel a lefújás előtt büntetőt kapunk, nyerhettünk volna. A játékvezető számos meglepő döntést hozott, amit nehéz lenyelni. De most már az a legfontosabb, hogy megnyerjük az utolsó meccsünket, s továbbjussunk."

A csoportból még három csapat is továbbjuthat, az utolsó fordulóban Arsenal-Partizan, illetve Sahtar-Braga meccseket rendeznek.

A csoport állása:

1.Sahtar Donyeck540110-612
2.Arsenal530215-69
3.SC Braga53025-99
4.FK Partizan50051-100


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!