Vágólapra másolva!
Tour de France-győztessel erősített az egyik spanyol focicsapat. Oscar Pereiro már be is mutatkozott a harmadosztályú Coruxo FC tartalékcsapatában. A 33 éves, idén visszavonult kerékpáros nagy álma teljesült, azzal hogy becserélték a területi bajnokságban játszott meccsen.

"Amióta bekerültem a sport világába, az egyik álmom volt, hogy játszhassak egy focicsapatban. Ráadásul, bár más formában, de folytathatom a vetélkedést, és jó formában tarthatom magam" - nyilatkozta Pereiro.

A Tour de France 2006-os győztese a bal szélen mutatkozott be a Coruxóban, és bár többször is veszélyes támadásokat vezetett, nem tudta megakadályozni csapata 1-0-s vereségét a Louro Tameiga ellen. "A legfontosabb az egészben maga az érzés volt, hogy egy bajnokin játszom. Nem a pénzért, sokkal inkább az élvezetért vállaltam ezt, és persze azért, hogy segítsem a csapatot."


Jesus Way, az együttes edzője is dicsérte az új szerzeményt. "Oscar Pereiro számomra is meglepően könnyedén beilleszkedett, és egyértelműen előre lépett vele a csapat, remek igazolás volt. Ráadásul kivételes személyisége a csapat tartását is erősíti" - lelkendezett a tréner.

Pereiro egy komolyabb baleset után nem igazán találta nyerő formáját, a 2010-es szezont Alberto Contador oldalán az Astana kerékpárcsapatában töltötte, majd visszavonult.

Mindent egy helyen az Eb-ről