Vágólapra másolva!
Az Independent és a Guardian egybehangzó információja szerint várhatóan kedden a Walesi Labdarúgó- Szövetség bejelenti, hogy a szeptemberben lemondott John Toshack helyett Gary Speed lesz a válogatott új szövetségi kapitánya.

Gary Speed játékosként szerepelt a Leeds, az Everton, a Newcastle és a Bolton együtteseiben, az utóbbi két évben pedig a Fradi-tulajdonos Kevin McCabe érdekeltségébe tartozó Sheffield United játékosa volt. Nyáron nevezték ki a csapat vezetőedzőjének, miután Kevin Blackwellt három mérkőzés után menesztette a vezetőség. A Sheffield vele sem ért el átütő sikereket: a csapat húsz forduló után a 24 csapatos bajnokság 20. helyét foglalja el.

A 85-szörös válogatott szakembert annak ellenére favorizálta a walesi szövetség, hogy a Fulham egykori edzője, a Premier League-tapasztalattal bíró Chris Coleman is a jelöltek között volt, igaz, őt várhatóan a görög Larissza ajánlatát fogadja majd el.

A Guardian szerint Speeddel három és fél éves szerződést köt a szövetség, állítólag egymillió fontos bónuszt is felajánlottak neki, ha kivezeti Walest a 2012-es Eb-re (erre vajmi kevés az esély, a válogatott három forduló után nulla ponttal áll csoportjában) vagy a 2014-es vébére.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!